Лидерът на ВМРО скочи срещу ДПС: Разпасвате си пояса и преяждате с власт

b9389bfffb0

Целта на законопроекта за промени в Наказателния кодекс  за престъпленията на комунистическия режим не е да се накажат тези хора, а да се вкара разделение в българското общество, смята лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

От трибуната на Народното събрание съпредседателят на Патриотичния фронт остро се противопостави на предложението на ДПС.

Кого ще съдите от тези, които преди 70 години вършеха масовите убийства, след като те вече са починали? Целта на законопроекта за промени в Наказателния кодекс за престъпленията на комунистическия режим, предложен от ДПС, не е да се накажат тези хора, а да се вкара разделение в българското общество. Вие предлагате да отворим кутията на Пандора и да започнете да тормозите обикновени чиновници, заяви Каракачанов.

Той посочи, че това ще отвори нови рани и ще се начертае нова разделителна линия в обществото. Целта е да противопоставите обществото за да печелите политически дивиденти, обвини ДПС Каракачанов.

От Патриотичния фронт не отричат, че има извършени престъпления по време на Възродителния процес. Но дали преди него нямаше хора, които работеха за турските служби? Нямаше ли атентатори, които взривиха майки с деца – за тях няма ли давност, попита Каракачанов. Стига с този двоен стандарт. Значи терористите, които слагат бомба във вагона за майки с деца са герои, а милиционерът, който ги у арестувал, и вероятно ги е ошамарил, или пък прокурорът, който им е издал присъдите, е престъпник, възмути се той.

Лидерът на ВМРО призова колегите от РБ и АБВ да не се подлъгват от законопроекта на ДПС за антикомунизма и да не го подкрепят.

По законопроекта за неизбежната самоотбрана, предложен от „Атака“, нека се абстрахираме от това кой го предлага и да го подкрепим, агитира Каракачанов. Не е нормално да има в населени места къщи, които са обирани по 10 пъти и собственикът, използвал оръжие срещу извършителите да бива наказан. Не трябва да стимулираме битовата престъпност, категоричен е Каракачанов.

На обвинения на ДПС, че Патриотичният фронт насажда на разделение на нацията лидерът на ВМРО отговори, че  Патриотите са в Народното събрание, изпратени от хората, на които им е омръзнало 25 г. една партия да спекулира с етническата толерантност, да си разпасва пояса и да преяжда с власт. Това настройване на българи срещу турци трябва да спре. Разделението е вашата хранителна среда и аз призовавам колегите си да не ви подкрепят, каза Каракачанов.

Видео: novini.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене