Нова драма във властта! Горанов отряза Патриотичния фронт и отсече: Дългът не може да падне под 16 милиарда!

ЗаснеманеФинансовият министър Владислав Горанов се отказа от идеята си, че може да отстъпи за размера на дълга от 16 млрд. лева и вся нов смут във властта. Пред журналисти в парламента днес той отсече, че законът за ратификацията следва да остане в настоящия вид.

По неофициални данни, от Патриотичния фронт настояват дългът да падне на 12 млрд. лева.

След въпрос на ПИК – дали заемът може да падне на тази стойност, Горанов обясни: Това означава да няма дефицит, което е моето желание, но едва ли е лесно постижимо.

На питане – докъде е склонен да намали дълга, финансовият министър отсече: „Доникъде! Това е анализ, направен много професионално не от Владислав Горанов, а от една сериозна държавна машина, наречена Министерство на финансите. Това са необходимостите.“

Владислав Горанов обясни, че около средата на следващата седмица се очаква да има развръзка по казуса с дълга.

Ако законът за ратификацията на новите държавни заеми не мине, премиерът Бойко Борисов може да хвърли оставка, както самият той намекна миналата седмица.

„Чукате на отворена врата за намаляването на разходите, само че аз не знам как да водя дебат с моите партньори, които подкрепят правителството и са ме назначили за министър. Когато говорим за разходи, те имат едно виждане, когато говорим за дефицит – второ, а за дълг – трето. Дебатът обаче е един“, заяви още Горанов днес в парламента.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене