Бойко Борисов: Оправихме Гоце Делчев

boyko goce del4ewНаправо е смешно, че в София, където са два милиона души, държавата отпуска само 6 милиона лева. В същото време в общините, където не управлява ГЕРБ, като Харманли, са получили 7.3 млн. Бургас и Варна пък са с по 4, но пък в Кърджали пък имат 17-18 млн. Не сме се съмнявали, че ДПС управлява държавата, коментира с видим сарказъм лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, при днешната си визита в Димитровградско, пише haskovo.net.Бившият премиер откриваше детски градини в село Добрич и в общинския център. Те са изцяло обновени по програми, финансирани от предишното правителство. Добрият повод обаче бе изместен от коментари за възмутителното според ГЕРБ разпределение на държавния половин милиард за развитие на регионите.

„От 7 проекта за 10 млн. лв. ми се отпускат нула. НУЛА лева“, вбесено подчерта кметът Иво Димов. От 6-те общини в Хасковско, в които управлява ГЕРБ, за 5 няма отпуснат нито лев. „А в Симеоновград има дадени едни 300 хиляди, щото председателят на общинския съвет е от БСП“, обобщи ситуацията Бойко Борисов. По негово време държавните пари за регионите били разпределяни много по-пропорционално. Отпускали се милиони и в червени общини.

Оправихме Гоце Делчев, в Перник наляхме 5 милиона, Търговище, Разград и целия Делиорман го лъснахме. Дадохме милион партийна субсидия за Бисер, а сега там няма даден нито лев, изброи Борисов. На въпрос на бисерчанин – кога ще се завършат последните 21 къщи, срутени от опустошителното наводнение отпреди 2 години, Борисов бе кратък- „Когато отново дойдем на власт“.
Относно настоящото разпределение на парите, Борисов бе категоричен, че БСП и ДПС разделят нацията, защото това им е политика. Едно от най-очебийните места за това е Хасковско. После обвини настоящите управляващи в цензура, като дори ги сравни с Гьобелс. „Гьобелс /министър на Хитлер/ е измислил две неща – че една лъжа, повторена сто пъти става истина, и че във всяко домакинство трябва да има радиоточка, за да се слушат тези лъжи“.

Според експремиера правителствените инициативи се тиражират, а тези с несъмнени заслуги на ГЕРБ били сваляни от емисиите. Хората обаче въпреки всичко искали да го видят. В Добрич наистина се бяха събрали няколкостотин души, които засипаха Борисов с наболели проблеми. Местен превозвач попита кога ще падне продължаващата вече 10 дни блокада на българо-турската граница. „Орешарски се намира в тотална изолация – ходи само по изложби, олимпиади, там, където ходят всички. Сега турският министър не иска да го види. По мое време имахме двустранни отношения с Турция и можех да звънна на Ердоган“, сравни ситуацията Борисов. После взе на подбив правителството – “Внесохме вот на недоверие за сигурността и днес – хоп, жандармерията да пази селата от престъпници. Що не ги изпратиха вчера, преди вота. Да не би по-малко да ги крадяха хората?“

След като оправи управляващите, Бойко раздаде автографи и влезе да види децата в ремонтираните за по 200 хиляди лева забавачки. И обясни, че детските градини винаги са му били приоритет, защото когато хората има къде да си оставят децата, могат да работят, от което има нужда държавата. Компания в обиколката му правеха депутатите от хасковския многомандатен район Делян Добрев, Владимир Митрушев и Красимир Стефанов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене