НПГ-Гоце Делчев отново с педагогически съветник след закрития щат от Мигдин

мария георгиева

С огромна кошница с цветя учителите от НПГ „Димитър Талев“ посрещнаха новия си директор Мария Георгиева

Закритият щат за педагогически съветник в НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев от бившия директор, за да стане по-лесно отстраняването на Мария Георгиева, която наследи Благой Мигдин на шефския пост, вече е възстановен.

Новоназначеният педагогически съветник в Неврокопската професионална гимназия е Мариана Гюрова.

Директорът на гимназията Мария Георгиева, която дни преди началото на настоящата учебна година бе отстранена поради съкращаване на щата, потвърди информацията и заяви, че е недопустимо училище като НПГ с над 700 ученици в тийнейджърска възраст да бъде оставено без педагогически съветник.

Затова преди няколко месеца свободното място е било обявено в Бюрото по труда в Гоце Делчев и за него са подали документи петима кандидати.

За позицията са кандидатствали трима бивши военни със завършен курс по психология, възрастна учителка и Мариана Гюрова.

Гюрова е била предпочетена заради няколкогодишния й стаж като педагогически съветник в друга гимназия в Гоце Делчев. Тя е работела и като учител в НПГ „Димитър Талев“, поясни Мария Георгиева.

Директорът уточни, че Гюрова не е била безработна, а е напуснала работата си, която не е била по нейната специалност, за да заеме овакантеното място на педагогически съветник.

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене