Убиват ли ваксините бебета?

Тодор Катранджиев

Не трябва да акцентираме на нежеланите ефекти от ваксините. За това призова проф. д-р Тодор Кантарджиев, специалист по паразитни болести в „Денят започва“ в сутрешния блок на БНТ. Той коментира случая с починалия 3-месечен Павел, 9 дни след направената ваксина. 

„10 дни след ваксинацията е малко вероятно това да е причината, защото са минали 9 дни. Ами дайте да питаме майката в Сливен, на която двете деца, които са без ваксина за морбили, умират“, коментира д-р Кантарджиев. Според него ваксините за детски паралич коклюш, тетанус са задължителни, а вследствие на ваксината едрата шарка е изчезнала за света. Майка се опита да обори медика, като заяви, че според информация, обследване след поставянето на ваксина се прави до 30 дни.

„Последица от ваксина може да се яви и след много години. Дайте да не акцентираме на нежеланите ефекти“, призова лекарят, цитиран от БЛИЦ. „Спирането на дишане на бебето го наричате нежелан ефект“, контрира го майката. Тя твърди, че у нас изобщо не се говори за деца пострадали от ваксини. „Доказано е, че най-добре се понася хепатитната ваксина, когато е на новородено, също и БЦЖ – за туберколоза и менингит. Моята система показва, че без проблем понасят на бебетата и двете ваксини“, каза лекарят.

struma.bg

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене