Даниел Златков: Харесвам лова повече от футбола

LicaOtIugozapada

Срещаме се с Даниел Златков , ден след като красивата му съпруга Агнес го дари с момиченце, което носи името Адриана

Zlatkov_1
Даниел Златков е роден на 6 март 1989 година в град Благоевград. Започва да тренира в детските формации на школата на Пирин (Бл), като преминава през всички гарнитури. През лятото на 2007 г., започва да тренира с първия отбор на Пирин, като скоро след това подписва първи професионален договор, който го обвързва с клуба до 2010 година. Златков прави своя дебют за първият състав по време на сезон 2007-2008, на 10 май 2008 г., при равенството 2-2 срещу ПФК Берое (Стара Загора). Няколко дни по-късно, той получава предложение от украинския гигант Динамо (Киев), но преговорите не са достатъчни, за да си осигури договор с клуба. През юни 2008 г., Златков е изпратен под наем в тима от втора дивизия Пирин (Гоце Делчев), който ще продължи една година. През сезон 2008-2009, той изиграва 27 мача, като вкара седем гола и прави пет асистенции. Доброто му представяне във втора дивизия на Златков, прави впечатление сред елитните български клубове, но най-настойчиви са ръководителите на ПФК Миньор (Перник), и през май 2009 г. той подписва тригодишен договор с Миньор. На 17 януари 2011 г. бе официално обявено, че Златков ще прекара 2 седмици проби в израелският тим Макаби Хайфа. До договор не се стига и Златков се прибира в България, продължавайки подготовка с Миньор. През август 2011 година изненадващо напуска отбора на Миньор и само няколко дни след това подписва двугодишен договор със Славия “Славия привлече Даниел Златков!”, точно преди мача между двата отбора. Това предизвиква скандал между двата клуба, като Миньор обявяват, че състезателят е напуснал неправилно отбора, има действащ договор и няма право да подписва с друг клуб. От БФС обявяват договора за валиден, което води до още протести от страна на перничани. Преди мача от пролетният дял на шампионата между Славия и Миньор, собственикът на Славия – Венцислав Стефанов обявява пред медиите, че Златков е получавал заплахи от страна на фенове на Миньор. Върха на конфронтацията е когато на 18 април 2012 година отбора на Миньор излиза с юношите срещу кандидата за титлата Лудогорец 1945 (Разград), в знак на протест срещу Съдийската комисия на БФС и срещу договора на Даниел Златков със Славия. Отбора губи с 0-7, а спортната общественост в България реагира рязко срещу решението на ръководството на отбора от Перник, което не е FAIRPLAY според повечето…

Zlatkov_2

Здравей приятелю, как се чувстваш след раждането на дъщеричката си?
– Здравей, чувствам се прекрасно след раждането на второто ми дете. Нямах търпение да дойде деня в които ще се появи на бял свят. Защото веднага след раждането трябваше да замина на подготвителен лагер с отбора ми и щеше да бъде жалко ако го бях пропуснал, защото със сигурност не е по-важен от раждането на дъщеря ми. Радвам се, че всичко мина нормално и успях да присъствам на изписването им от родилното.

Синът ти Марио как приема новия член на семейството?
– Синът ми приема с голямо вълнение новия член на семейството ни. Той иска да участва във всички дейности свързани с малката… Иска да я къпе, храни, облича, и да бъде най-дейният във всичко свързано с отглеждането й. На него също му се обръща нужното внимание и мисля, че всичко в къщи е спокойно, макар и моето отсъствие сега.

Zlatkovi-2

Иска ми се да те върна в детските години, за да ни разкажеш що за ученик беше?
– Имам доста спомени от детските си години… В училище бях пълен отличник, без нито една петица дори. Бях изцяло отдаден на ученето. Макар и да не ми беше любимото занимание.

Кога се появи любовта към футбола?
– Почнах с училищните турнири и един ден се записах да тренирам в школата на Пирин. След няколко успешни футболни ученически турнира и след това добро израстване в юношеския футбол преминах, през всички възрастови групи на националния отбор. Така се стигна и до подписването на първият ми професионален договор. Като станах на 18 години, тогава станах напълно самостоятелен.

От къде дойде това: “БГ Роналдо”?
– “БГ Роналдо” дойде, след като от младежкия национален отбор ме бяха извикали за една тренировка с мъжкия. На тази тренировка имаше и много журналисти. Те бяха обърнали сериозно внимание на това и от тогава тръгна всичко с “Роналдо”. Тогава ме обвиниха, че правя всичко възможно, за да приличам на него, но това не е така. А и вече ми е все едно, кой какво казва или кой какво мисли… Това е моето ежедневие последните шест години.

Имаш много фенки, Агнес не те ли ревнува?
– Ха-ха-ха… Не знам защо всички си мислят, че имам много фенки и че те не ме оставят на мира. Това не е така и всичко си протича нормално в това отношение. От няколко години имам семейство и явно фенките са на ясно с това и не ме закачат толкова. Не мисля, че няколко снимки или автографи биха били повод за ревност.

Zlatkovi

Виждам, че имаш доста татуировки, между които лика на Света Богородица и Исус Христос… Предполагам, че не е просто заради това, че е модерно футболистите да са с много татуировки?
– Тази тима неми се коментира много… Започнах да се татуирам още по времето когато не бях футболист. Силно се засягам, когато някой почне да коментира нещо от което няма никаква представа. Всички икони не съм ги направил, за да ги показвам. Така както правят някои хора умишлено. Не бива и някой да си позволява да ме критикува, защото има кой да го направи…

Сподели ми, че като малък си харесвал много моята песен “Айс Айс Бейби”, която тази година става на 20 години… Сега каква музика харесваш?
– Аз винаги съм харесвал почти всякаква музика… черно, чалга и народни песни най- вече… Няма нещо, което да е добро и да не ми харесва. Бих казал, че сръбско и гръцко слушам най-малко. А твоята песен “Айс Айс Бейби” наистина е останала в съзнанието ми от малък, бях ти голям фен. Тази песен звучеше навсякъде, въртяха я по всички кабелни телевизии… Тогава дори не съм си и представял, че някой ден ще се познаваме и че ще бъдем приятели.

Ice – Ice Ice Baby

Снимал си се в клипа на Азис – „Миконос“, как реши да се снимаш в чалга клип?
– Миналото лято се снимах в клипа на Азис, да… Както доста пъти съм споменавал с него сме приятели от няколко години. Бяхме говорили за нещо подобно още преди доста време, и за мен беше удоволствие да го направя. Азис е изключителен и е много добър човек…

Имаш и друга страст, ловът. Ходиш на лов с кмета на Гоце Делчев Владимир Москов и други известни бизнесмени от региона. Разкажи ни нещо повече за това?
– Да, ловът бих казал, че е най-голямата ми страст… харесвам го повече от футбола. Ходя на лов от много малък, още от времето когато не можех да държа пушката. Баща ми е човека, който ме е научил на всичко. Един ден от седмицата ходя при него задължително, а на другия ден при моите приятели от Гоце Делчев. По точно при Веселин Камбуров. Бих искал да допълня, че ловът не е такъв-какъвто изглежда в очите на хората. Ловците държат най-много за животните и ги обичат повече от всички други хора, а острела им е съгласуван спрямо законите, което помага за редуциране на популацията.

Какво ще пожелаеш на читателите на Топ Преса?
– На читателите на Топ Преса, пожелавам да бъдат живи и здрави най-вече. Да правят повече добрини, защото това неизменно ще им се върне и на тях.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене