Оперираха по спешност хандбалист на „Пирин“(Гоце Делчев)

Костадин Пиргов бе подложен на спешна хирургическа интервенция в специалирана спортна клиника в София след контузията, получена по време на мача срещу „Фрегата“

В нея неврокопчани надделяха с 27:23, но успехът се оказа пиров, след като един от най-добрите състезатели на тима трябваше да напусне принудително в 46-та минута на мача. Тогава той се свлече на земята след безобидна ситуация пред вратата на бургазлии и бе изнесен от съотборниците си с подут глезен. Веднага след това той бе транспортиран в гоцеделчевската болница МБАЛ „Иван Скендеров“, където му бяха направени обстойни медицински прегледи и изследвания. За жалост първоначалните опасения за скъсани връзки на глезена на десния му крак се оказаха верни като нещата придобиха още по-неприятен вид, след като бе установено и счупване в невралгичното място.

Това наложи спешното транспортиране на Костадин Пиргов в София, където днес бе подложен на операция. Близки до играча обявиха, че всичко е минало успешно, но той ще остане под лекарско наблюдение няколко дни, след което ще може да се прибере у дома. Според прогнозите на лекарите пълното възстановяване на хандбалиста ще трае до 4-5 месеца, което означава, че той пропуска втория дял на първенството, което определено е сериозна загуба за отбора.

НИЕ ОТ ТОП ПРЕСА ЖЕЛАЕМ НА КОСТАДИН ПИРГОВ СКОРОШНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И ПО-СКОРО ДА НИ РАДВА СЪС СВОИТЕ ИЗЯВИ!!!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене