МС прехвърли на Община Гоце Делчев стария пансион

община Гоце Делчев

На днешното заседание на Министерски съвет на Община Гоце Делчев бе прехвърлена собствеността върху триетажната административна сграда на улица „Александър Стамболийски“ № 12.

Зданието е държавна собственост, използвано преди много години като пансион за деца от целия регион.

От повече от 15 години обаче въпросната сграда, която се намира на гърба на Районния съд в града, не функционира и е оставена да се руши.

Новината за прехвърлянето на собствеността потвърди и депутатът от ГЕРБ Георги Андонов.

„Това е едно отлично решение за нашия град, което да помогне за облекчаване на жилищните нужди на Гоце Делчев“, заяви неврокопският народен представител.

Намеренията на местната власт отпреди години са след сериозна реконструкция рушащата се сграда да бъде използвана за задоволяване нуждите на картотекираните местни жители.

Последното искане на общинската управа да придобие собственост върху тази сграда е от 2011 г. чрез тогавашния областен управител на Благоеврад Валери Смиленов.

Тогава администрацията в Гоце Делчев поиска да й бъде прехвърлена собствеността върху Дома на армията, старата сграда на ул. „Александър Стамболийски”, бившето военно стрелбище южно от Гоце Делчев и бившия полигон край село Борово.

Въпросните обекти са държавна собственост и отдавна не се използват пълноценно, макар гражданите на Гоце Делчев да имат нужда от тях.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене