Община Благоевград стартира изпълнението на проект “Ефективност, прозрачност и компетентност в Общинска администрация Благоевград”

108655-proekt-efektivnost

Община Благоевград стартира изпълнението на проект “Ефективност, прозрачност и компетентност в Общинска администрация Благоевград”. Вчера в зала 101 на Общината се проведе встъпителна пресконференция за представяне на основните дейности в рамките на проекта. Основна цел на проекта е повишаване квалификацията на служителите в администрацията на община Благоевград. Ще се подобрят административните компетенции, реализирането на ефективни политики, качеството на обслужване на граждани и бизнеса, както и създаването на условия за устойчив икономически растеж и заетост. Общата стойност на проекта е 108 556.91 лв., финансиран по Оперативна програма “Административен капацитет” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и държавния бюджет на Република България.

Секретарят на община Благоевград – г-жа София Янчева, която е и ръководител на проекта, представи екипа по проекта и подчерта, че в резултат на изпълнението му ще се повиши нивото на компетентност и мотивацията на общинските служители, тяхната чуждоезикова подготовка и компютърни умения.

Г-н Илия Велев, главен експерт в отдел “Устойчиво развитие и евроинтеграция”, презентира целите, задачите, основните дейности и очакваните резултати от реализирането на проекта, който е с продължителност 12 месеца.

На пресконференцията присъстваха представители на медии, служители на общинска администрация Благоевград и граждани.

Този документ е създаден в рамките на проект „Ефективност, прозрачност и компетентност в Общинска администрация Благоевград”, Договор № М13-22-37/25.08.2014 г., който се осъществява с финансовата подкрепа  на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене