Структурите на НПСД в Гоцеделчевско подписаха декларацията против самоволното включване на партията им от председателя Орхан Исмаилов в коалицията на В. Марешки

И членовете на „Народна партия свобода и достойнство“ (НПСД), в Гоцеделчевският регион, известна още като партията на Касим Дал, подписаха декларацията  разпространена вчера от   ръководителите на ИПС и НКС на НПСД  с която се разграничават от едноличното решение на лидера им Орхан Исмаилов партията им да е коалиционен партньор за евро изборите на обявената вчера нова  коалиция на Веселин Марешки „Воля – българските родолюбци“. Декларацията  от името на членовете и симпатизантите от гоцеделчевско е подписана от Али Хатип  от гърменското село Рибново който е член на Изпълнителния Политически Съвет  и областен координатор за област Благоевград .

Чрез декларацията на НПСД  вчера ,бе свалено политическото доверия от председателят на партията Орхан Исмаилов и бе поискана  незабавната му оставка заради това ,че  се яви еднолично без да е оторизиран за това от  ИПС и НКС  при официалното представяне на новата коалиция на Веселин Марешки .

 

В случай че искането за незабавно подаване на оставка  от Орхан Исмаилов , Изпълнителния политически съвет ще се възползва от чл. 18, ал. 7 от Устава на НПСД и ще прекрати  членство на Орхан Исмаилов, коментира Али Хатип какви са стъпките при такива случаи в Устава  на партията  в качеството му на член на ИПС.

 

Припомняме ,че  вчера ,НПСД много остро реагира  срещу соловата акция на председателя на партията Орхан Исмаилов, който самоволно обяви, че я  присъединява към коалицията на Веселин Марешки за евроизборите „Воля – българските родолюбци“.

От разпространена декларация  стана ясно ,че Орхан Исмаилов не е съгласувал действията си нито с Изпълнителния политически съвет, нито с Националния координационен съвет на партията.

Именно затова е взето и решението цялото ръководство на партията да свали доверието си от Исмаилов и да иска незабавната му оставка.

Аргументите на ръководството, членовете и симпатизантите на НПСД  са ,че партията им е създадена от политическия затворник от годините на комунизма Касим Дал като морален опонент на ДПС, която в последните години се превърнала в параван на задкулисието, олигархията и мафията в страната.

В предишното правителство на Бойко Борисов ,Орхан Исмаилов бе зам. министър на отбраната и се представяше като натовец, днес обаче се демаскира, прегръщайки се с политически субекти, които искат разпадането на НАТО и са против самолетите F-16.,коментират членове на НПСД от гоцеделчевско .

 

В декларацията  пък се казва следното :“След парламентарните избори през 2017 г. Орхан Исмаилов се оттегли в пълна изолация и това доведе до тежки вреди както за обществения имидж на партията, така и за нейните структури на всички нива.

В конкретния случай председателят Орхан Исмаилов е игнорирал нарочното решение на НКС „да не се встъпва в коалиционни отношения с ПП „ВОЛЯ“ до изрично ново решение на НКС, както и обстоятелството, че мнозинството от членовете на Изпълнителния политически съвет са категорично против подобна коалиция.

НПСД е партия с висока коалиционна култура, нещо което в годините доказахме, работейки с различни партньори от център-дясното политическо пространство. Имаме ясно изработен модел за вземане на решения, който винаги досега сме следвали и ще продължаваме да следваме. За нас принципите са над тънките политически сметки и частни интереси. Именно тези принципи и това, че в случая става дума за избори за Европейски парламент, не ни позволяват сключването на коалиционно споразумение с неясни параметри с ПП „Воля“ – част от Консервативния блок на Марин льо Пен, която е крайно националистически настроена срещу всички малцинствени групи и е известна със своята остра ксенофобска реторика и евроскептицизъм, нито с крайнолевия Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ с лидер Спас Панчев или с позиционираната в център-ляво ПП „Обединена социалдемокрация“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене