Най-одумваният ловец, кметът на с. Габрене Евтим Николов ловува в Беласица с бойно оръжие

_thumb

Първият си ловен излет в Беласица направи с колегите си от ловна дружинка – Габрене, кметът на селото Евтим Николов. Николов се сдобил с бойното си оръжие –пушка ИЖ –надцевка на старо, закупувайки я от свой приятел, призна той, като поясни, че всичко е законно и няма притеснения относно регистрацията и в ПУ на МВР –Петрич. Кметът, обаче запази в тайна цената на огнестрелното оръжие. Според него тя е идеална за отстрел на дивеч.

На първото си обхождане на ловния район, той не постигнал очаквания резултат да отстреля – дива свиня. Това остава засега химера, но и реално постижима цел, поясни най-одумваният селски управник в Петричка община. Припомняме, че след инцидент, при който участва той заедно с двамата си синове и бащата и чичото на граничния полицай Н. Харизанов, селото се радели на два лагера. Последва искане за референдум за смяната му. Николов продължи борбата си срещу двамата си врагове, като заведе дело и го спечели.

След инцидента, се започна истинска война за надмощие между двата враждуващи лагера. Този път за питейната вода. Николов отряза нелегалните водоизточници на двамата Харизанови, те пък на своя страна го натопиха, че също използва питейна вода от нерагламентирани четири водоподавания. Последва отрязването му от достъп до вода, което принуди Николов да се жали в Районна прокуратура от действията на ВиК –дружеството, когато председател беше Васил Божанин. Управникът на с. Габрене му поиска оставката, като обяви и гладна стачка до освобождаването му от поста управител на водното дружество. Водата в къщата му бе възстановена, а Божанин сменен с решение на ОбС – Петрич.

Венци Методиев/www.struma.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене