Обгоряло от ток дете не успя да осъди енергото

Image_4297090_126Обгорял от ток преди 6 г. младеж не успя да осъди енергото за тежките наранявания, които получил при инцидента.

На 15 ноември 2008 г. Михаил С. от разложкото с. Баня, който тогава е бил на 14 г., си е играел с други деца в покрайнините на селото. Там имало електрически метален стълб с площадка на 6 метра височина. Михаил се качил на електрическия стълб, а след него тръгнало и друго момче. Когато се качил на площадката, Михаил вдигнал ръце нагоре и в този момент останалите малчугани видели пламък от гърдите му. Той паднал на площадката, а ръцете, гърдите и гърба му били обгорели.

Веднага е откаран в „Пирогов“, а лечението му продължило повече от 2 г., като първите месеци е бил в реанимация с 25% изгаряния от втора и трета степен. Направени са му 7 операции. Досега не са възстановени хватателните функции на ръцете и не е в състояние да се обслужва сам. Заради причинените му страдания, младежът е завел дело в съда с искане за обезщетение от 1500 лв.

Съдът обаче отхвърли иска, защото не се доказало, че енергото е собственик или стопанисва електрическото съоръжение, или пък че задължение на служителите е поддържането в изправност и обезопасяването на стълба.

Решението на първа инстанция може да се обжалва от пострадалия младеж.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене