Собственикът на петзвездната перла в Сандански – парк-хотел „Пирин“, Стефан Шарлопов: За мен парите са инструмент, всичко се продава в този живот – само децата и мечтите не, жената зависи от цената…

стефан шарлопов

„Налитали са ме мутри, респектираш ги по точен начин. Кого налитаха мутрите – черния бизнес. За да не пискаш – плащаш. Рекет не съм плащал. Нашите политици са ангелчета в сравнение с гръцките политици по подкупност, с европейските. Нашите са пионерчета”, разкрива бизнесменът Стефан Шарлопов, собственик на петзвездния парк-хотел „Пирин“ в Сандански.

„За жалост в България политиката стана бизнес. Хора, които не са направили и една тоалетна, отиват в политиката и стават велики. В Европа в политиката отиват доказани хора. Направили са нещо. Отиват в политиката да правят нещо конкретно за държавата… Но нашите политици са ангелчета в сравнение с гръцките политици по подкупност, с европейските. Нашите са пионерчета”, смята Шарлопов.

Викат ми Стефан Циганина, имам повече деца от циганите. Нали трябва да поддържаме нацията. Ако можеш да ги поддържаш тези деца, направи ги. Моделът е това – оставаш в България, бачкаш от сутрин до вечер и си пазиш името. Имало е много изкушения, както за всеки човек. Нямаше правила, по-лесно се печелеха пари. Да направиш стъпка към сивия сектор е лесно. Няма в България човек, който да каже, че съм крадец. Да си защитаваш бизнеса не е кражба. Не съм откраднал пари”, разсъждава хотелиерът в тв интервю в предаването Dikoff.

”За какво ми е да си увелича имането? Катафалка със свръхбагаж няма – казва ми дядо Григорий. Името е важно”, убеден е той. Чувал съм такива работи за себе си, че не е истина. Но тези, които приказват, да седнат на моя стол за малко. Старал съм се да бъда себе си и да го правя с парите, които имам. Петнайсет-двайсет години работя и с кредити от банки. Всичко е било точно. Затова сега в банката не ме гледат като измамник, а казват за Шарлопов ОК.

Много си ни е нормална страната, не държавата. Българският народ трябва да вземе една магическа палка, да ни оставят в Африка ли, другаде ли, за да оценим какво имаме. Това е следствие от отчуждаването от социализма. Държавата 25 г. няма концепция за развитие. Ако това е в една фирма, си умрял. Кое ни е вадело от криза? Селското стопанство – винаги. Къде в момента е концепцията за селско стопанство – унищожихме зеленчукопроизводството, животновъдството, залагаме на монокултури”, казва бизнесменът.

”Къде е училището за политици. Хубави или лоши, АОНСУ подготвяше кадри. Кой ще го създаде, аз, държавата? За жалост в България политиката стана бизнес. Хора, които не са направили една тоалетна, отиват в политиката и стават велики. В Европа в политиката отиват доказани хора. направили са нещо. Отиват в политиката да правят нещо конкретно за държавата”, категоричен е той.

”В България е добро място за бизнес, ако държавата не му пречи. Не може само с мамата. Имам четири хиляди работници. Един ден пътувам за Девин, един ден натам… Не знаех на кой свят съм”, спомня си той крачките на успеха.
”Парите и властта са дяволска работа. Ако удържиш, корените ти са здрави, ценностната ти система е правилна”, убеден е успелият българин.

”Напуснах журналистиката, когато написах една книжка, дадоха ми 2000 лв. Казах на баща ми, че приключих с журналистиката. Казах му, че всеки месец книга не мога да пиша. А аз искам да живея добре”, призна филологът Шарлопов, който искал да стане журналист.

”Всичко, което съм инвестирал, е десетки милиони. После инвестирам обратно. Няма „Ролс-Ройс”, няма изцепки. Може да ме псуват много хора. Но много ще кажат – ашколсун на това копеле! От 1989 до 1997 беше пълно с пари. Какво ще правиш – търгуваш. Спекулация не е лоша дума. Като започнаха всички да правят търговия, аз влязох в индустрията. Контрабанда не може да правиш цял живот. Казаха, че съм пълен идиот, че съм луд. Направихме няколко фабрики за кроасани с 4000 души”, разказа той за стъпките в бизнеса си, цитиран от frognews.

”За мен парите са инструмент, нищо повече. За мен е важно, ако изкарам пет лева, къде да ги вложа, а не да си ги броя. Всичко се продава в този живот – само децата и мечтите не се продават. Жената – зависи от цената. За да запазя пазарния си дял, трябваше да вкарам 15 000-16 000 евро. Всичко се продава”, смята той.
”Ако нямаш руски патньор в бизнеса, си изгорял, точно заради мафията. Продадох на партньора си моето участие в Русия. Но съм си русофил”, не скри той.

”С проституция в България се занимават около 15 000 девойки. Бизнесът е за милиони. Трябва да се приеме закон за проституцията”, смята той. „Била България кенеф. Кенеф е, ама родина”, завърши Шарлопов и каза, че повече от седмица в чужбина не може да издържи.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене