Дъждовен петък в Югозапада

дъжд

Днес над източната половина от страната вятърът от юг-югоизток ще се усили и ще бъде умерен, временно и силен. Там видимостта ще се подобри, а облачността временно ще намалее. Над Западна България ще бъде облачно и ще има валежи от дъжд, а след обяд ще превали и на места в централните райони от страната. Максималните температури ще са предимно между 10° и 15°, в северозападните райони отново по-ниско 4-7°, в София около 9°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 10°, а минималната 6°, за Банско 10°/7°, Разлог 11°/8°, Дупница 9°/3°, Кюстендил 8°/4°, Перник 8°/5°, Гоце Делчев 11°/9°, Сандански 13°/9° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 13°, а минималните до 9°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня ще продължи да се понижава.

Над планините от Западна България и Родопите облачността ще е значителна и ще превалява дъжд, над 1600 метра сняг. След обяд облачността ще се увеличи и над масивите от останалата част на страната. Ще духа бурен, по високите и открити части – до ураганен южен вятър. Ще бъде сравнително топло. Максимална температура на 1200 метра около 7°, на 2000 метра 1-2°. 

Днес над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури 10°– 12°. Вълнението на морето ще бъде 1 -2 бала. Температурата на морската вода е 6° – 7°. Към края на деня облачността ще се увеличи и през нощта срещу събота на места слабо ще превали.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене