Националния печат

печат

„Труд“

Държавни юзди за медиите слага кабинетът

Управляващите готвят контрол върху собствеността на медиите. Правителството планира да създаде административно „звено”, което да казва кой може да си купува или слива медии. Целта била да не се допуска значително влияние върху медийната среда. В момента с тази дейност е натоварена Комисията за защита на конкуренцията.

Разработваме съвместни туристически продукти с Турция

Представители на големи турски туроператори и турагенти ще посетят България за работна бизнес среща с наши фирми, на която ще стартира разработването на съвместните туристически продукти за далечни пазари като Китай. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова след срещите си със заместник-министъра на културата и туризма на Турция Абдул Рахман Аладжъ и кмета на Истанбул Кадир Топбаш.

„Капитал Daily“

Здравната комисия не разреши пушене на закрито

С общо 15 гласа против, само 4 „за“ и един въздържал се парламентарната здравна комисия отхвърли законопроекта на Волен Сидеров и група депутати, с който да се разреши пушене на закрито в специално обособени помещения. Дебатът по темата продължи повече от час, като срещу поправката се изказаха представители на всички съсловни организации в здравния сектор, както и множество лекари специалисти.

Димитър Костов е кандидатът за надзорник над банките

Подуправителят на БНБ Димитър Костов най-вероятно ще оглави „Банков надзор“, научи „Капитал“ от представители на различни  политически партии, включително управляващите. Той ще замени на поста освободения от парламента в сряда Цветан Гунев, който пое надзора над банковата дейност през юни 2013 г., но заради КТБ от средата на юни 2014 г. фактически не изпълнява правомощията си.

„Сега“

България губи най-много от контрабанда на цигари в целия ЕС

България губи най-много приходи заради контрабанда на цигари от всички страни в ЕС, сочи проучване на Industry Watch, разпространено вчера. По този показател България „изпреварва“ значително всички останали страни членки. Като относителен принос за бюджета загубите за България са 3 пъти по-високи, отколкото в Румъния и Полша, 10 пъти над тези за Германия и около 16 пъти повече от Холандия.

В България ще има постоянна база на НАТО

В България ще бъде разположен постоянен команден център на НАТО, в който освен български военни ще служат и военнослужещи от други страни – членки на алианса. Това съобщи вчера генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който се срещна с президента, премиера и министрите на външните работи и на отбраната. Базата в България ще бъде една от шестте, които пактът ще изгради по източния си фланг. Останалите пет ще са в Румъния, Полша и трите прибалтийски републики Литва, Латвия и Естония.

„Монитор“

Гръцки милионери пред Борисов: Местим бизнеса си у вас

Гръцкият бизнес смята да пренасочи вълна от инвестиции към България. Това съобщиха вчера от „Дондуков” 1 след среща на 120 собственици и мениджъри на гръцки компании с премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев, министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова, на финансите Владислав Горанов и на икономиката Божидар Лукарски. Те са разговаряли два часа в бившия хотел „Шератон” в столицата, като срещата е била по искане на гръцките бизнесмени.

170 здравни медиатори спасяват роми от СПИН 

През тази година здравните медиатори у нас ще достигнат 170, като от дейността им ще се възползват близо 100 общини в ромски махали. Това съобщи за “Монитор” Деляна Дил­кова, член на УС на Нацио­налната мрежа на здравните медиатори (НМЗМ).

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене