Мехмед Дикме: Електоратът на ДПС излиза от тази черупка, в която беше затворен

Не съм очаквал толкова висок резултат и съм впечатлен”, коментира резултатите от изборите на ДПС-Ново начало Мехмед Диаме. По думите на бившия министър на земеделието изборните резултати дават пълно основание на Пеевски да свика конференция, да се промени уставът и да започнат реформи.

Гласовете, които получи фракцията около Доган, са основно на докарани от чужбина хора, получили т.нар. отворени билети за автобуси или дошли с автомобили, посочи Диаме пред БНР.

Според него, ако се направи анализ по избирателни секции, ще се види, че подкрепата за АПС е основно по селата, където живее по-възрастно население. Осъзнатият вот на младите, образовани хора в Кърджалийско, беше за това партията да се реформира и да излезе с нови лица, не с едни и същи хора, изкарани от нафталина.

„Гръбнакът на ДПС е Кърджали. Загубиш ли Кърджали, си загубил всичко. Доган е загубил всичко“, каза Мехмед Дикме и призова Ахмед Доган да се оттегли, за да не пречи на развитието.

Подкрепата вътре в страната на Алианса на Доган е на бариерата от 4%, смята той и според него следващиятпът няма да прескочи 4%.

Дикме е на мнение, че купени гласове има със сигурност, особено в Северозападна България, но в смесените райони подкрепата е основно за „ДПС- Ново начало“. Добрият резултат за АПС в Разградско се дължи на кметовете в региона.

„Електоратът на ДПС излиза от тази черупка, в която беше затворен. Той ще подкрепя алтернативни хора, включително в други политически формации“, коментира Мехмед Дикме.

www.dnes.bg

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search