Алтернативи Интернешънъл в община Банско

Сдружението съществува от 2010 г., работи в Благоевградска област, съвместно с организацията за обмен на студенти „Еразъм+“ и се ангажира с развитието на ученици, чрез неформални образователни методи. Темата на срещата беше свързани с борбата с апатията към гражданските и политически дейности в лицето на младите поколения.
На срещата присъстваха ученици от три държави – България, Турция и Румъния. Зам.-кметът Сашка Въчкова и зам.- кметът Магдалена Юсева представиха образователните и младежки политики на общината. Основните засегнати теми бяха повишаването на осведомеността и разбирането, насърчаване и активно участие в европейски и обществени дейности и подобряване на познанията за гласуването в ЕС, което беше изключително полезно, имайки предвид предстоящите избори у нас. Участниците имаха възможност да задават въпроси към ръководството и да обсъждат актуални проблеми, свързани с развитието на региона.
Подобни срещи ще се организират и в бъдеще, а Сдружение ,,Алтернативи Интернешънъл“ ще бъде партньор на Община Банско в някои от тях.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search