Балканският театрален фестивал в Благоевград с впечатляваща програма

За трета поредна година Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград организира Балкански театрален фестивал. През 2022 година беше възстановена прекъснатата дългогодишна традиция театърът да организира фестивал. Беше реализирано първото издание на единствения за страната театрален фестивал с фокус върху най-ярките постижения в сценичните изкуства  на балканските страни, концентрирани в рамките на седмица.

Тази година предстои третото издание на Балкански театрален фестивал, който ще се проведе от 1 до 7 ноември. Планирана е и съпътстваща програма, включваща разнообразни събития.

Фестивалът ще бъде открит със спектакъла „Ромео и Жулиета“, поставен от Драматичен театър „Николай Масалитинов“ – Пловдив, под режисурата на Стайко Мурджев. Това е мащабен спектакъл, който представя класическата пиеса на Шекспир през модерна призма.

Във втората вечер на фестивала зрителите ще имат възможност да се насладят на постановката „Добре дошли в България 2“ от Здрава Каменова и Гергана Димитрова, и представена от Драматично-куклен театър Враца. Документалният спектакъл разглежда множество обществени проблеми.

Фестивалът ще бъде закрит с постановката „Ботушът“ по Лило Петров на Драматичен театър – Варна, която разглежда темата за Държавната сигурност.

Програмата на фестивала тази година представя зрелищни и интересни спектакли с важни и значими теми за обществото днес.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search