Община Смолян проведе акция по премахване на излезли от употреба автомобили

Община Смолян проведе поредната акция по премахване на излезли от употреба моторни превозни средства от терени общинска собственост. За периода 02.10.2024 – 03.10.2024 г. са поставени 54 бр. стикери с предписания за преместване на ИУМПС паркирани и/или изоставени на улични платна, зелени и тротоарни площи. Срокът на предписанието за преместване е 3 месеца и започва да тече от деня следващ посочената на стикера дата на поставяне, съобщиха от общината.

От началото на 2024 г. до настоящият момент са поставени 135 бр. стикери с предписания за преместване на ИУМПС, като данните към момента сочат:

– Доброволно премахнати от собствениците – 65 бр.

– Принудително премесени (репатрирани) – 9 бр.

– Предписания за преместване на излезли от употреба моторни превозни средства на които не е изтекъл законосъобразния срок – 59 бр.

Съгласно чл. 75, ал. 3 от Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Смолян се забранява съхранението на ИУМПС на терени общинска собственост. В тази връзка собствениците на такива МПС е необходимо да ги съхраняват на терени частна собственост или да бъдат предадени в център за разкомплектоване.

Община Смолян ще продължи дейностите по премахване на изоставени автомобили, които се разполагат по улични платна зелени и тротоарни площи, заемащи паркоместа и влошаващи естетичния и екологичен вид на града ни като цяло.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search