29 годишен от Огняново е едва оцелелия след ужасяващата катастрофа на пътя за Гърмен между Барото и Ува Нестум

Али Дренчев на 29 години от гърменското село Огняново е водачът на смазания до неузнаваемост лек автомоли м. „Фиат“ който снощи около 03:30 часа на пътя за Гърмен между комплексите „Ува Нестум“ и „Барото“ се е ударил със зверска скорост в пътуващ за Гоце Делчев таксиметров автомобил собственост на “ Димитър Стаматов – 2006“ ЕТ от Гоце Делчев който е изпълнявал курс по това направление .
В следствие на жестокият удар между двата автомобила са пострадали и двамата водачи като по- тежко е пострадал 29 годишният Али Дренчев който е настанен за лечение в хирургичното отделениена МБАЛ „Иван Скендеров“ .

След преглед и оказана му спешна медицинска помощ за домашно лечение е освободен по негово настоявани таксиметровият шофьор който е с травма на главата .
Според очевидци и разказът на таксиметровият шофьор лекият автомобил управляван от 29 годишният Али Дренчев от Огняново не е могъл да вземе завой заради високата скорост,навлязъл е в насрещното платно за движение и там е връхлетял върху таксиметровият автомобил като от силният удар, фиата буквално е прелетял над таксито и след преобръщане акустирал по таван в страни от пътя .
Днес цял ден смачканият до неузнаваемост автомобил стряскаше водачите които пътуват по направлението Гърмен –Сатовча –Доспат . Очевидци от Огняново , помагали на пострадалите коментираха ,че Али Дренчев е бил изваден от тях през задното панорамно стъкло на автомобилът му тъй кто вратите не могли да се отворят . Младежът е бил в безсъзнание и чак когато е бил закаран в „Спешна помощ“ в Гоце Делчев е дошъл в съзнание .
Хората които са станали очевидци на тежкото пътно транспортно произшествие споделиха още ,че половин час са чакали линейка да дойде да прибере пострадалия . Полицаите са се отзовали бързо но линейката се е забавила много .
„ 15 минути бях принуден да отговарям на безмислени и не от моята компетенция въпроси на оператора на националния телефон 112 защото нито познавам пострадалият младеж от Огняново ,нито пък съм лекар за да им дам информация за неговото състояния . Изгубено бе много време което можеше да се окаже фатално в питанията , как се казва пострадалия, от къде е, на колко е години та чак и какво е състоянието му .Груба грешка е въвеждането на този телефон , губи се ценно време при такива случай за спасяването на човешки животи защото подадената информация до 112 след дългия разпит на подалия сигнала се препредава обратно по веригата до РУ Гоце Делчев, и Спешните центрове в Благоевград и Гоце Делчев „ коментираха случайно

попадналите на катастрофата хора които са звънелили за помощ и са помагали на пострадалите водачи . И в двата автомобила ,според техните разкази са пътували само водачите им и в тях други пътници за щастие не е имало. Друг таксиметров автомобил с четирима пътници от Огняново са помагали на двамата пострадали водачи .Заедно с полицаите с фенери из ливадите в страни от пътя където е бил преобърнатият „Фиат“ са търсили евентуално дуги пътуващи в автомобилът на Али Дренчев от Гоце Делчев за Огняново други пътници или негови приятели .
Още през ноща полицейски служители и следователи са направили замерване на спирачен път и ситуацията при която е станало тежкото ПТП .И двамата водачи са тествани за употреба на алкохол и наркотици . Работата по случая продължава .
Пострадалият 29 годишен Али Дренчев е музикант и е работел в мината в Бобовдол заедно с баща си . Той е семеен с едно малко дете .Дали се е връщал от смяна или е бил в Гоце Делчев на дискотека гадаят негови близки след тежкият инцидент .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене