Запазвам правото си, при неудовлетвореност на сигнала ми и този път, да информирам пи висшестоящи институции  и да информирам регионалните и национални медии по случая!

Скандал с продължение! Карамфил Славчев от Баничан с втори сигнал: Горският Дафко Мърваков продължава да гази закона и да прави пари на гърба на горското!

На 26 септември Топ Преса публикува следния сигнал:

СИГНАЛ В РЕДАКЦИЯТА! ПРОКУРАТУРАТА И ГОРСКОТО В ДЕЙСТВИЕ! Горският служител Дафко Мърваков от Баничан ползва държавния разсадник за да прави бизнес!?

Като продължание на сагата днес получаваме сигнал от същия автор! Публикуваме го без редакция! Отбелязваме само, че правим опити за връзка с другата страна, но такава ни се отказва постоянно.

До Господин Директора

на ДНП „Пирин“

гр. Банско

 

До Господин Директора

на РДГ

гр. Благоевград

 

До Господин Директора

на ТП Държавно горско стопанство

гр. Гоце Делчев

 

до Районна прокуратура

гр. Благоевград

 

До Редакцията

на Информационна агенция „Топ  преса“

гр. Гоце Делчев

 

 

С И Г Н А Л

 

От Карамфил Стойчев Славчев,  ЕГН : , с местожителство и постоянен адрес с. Баничан, общ. Гоце Делчев, обл. Благоевград, тел. за контакт 0899 64 28 78

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА ДИРЕКТОРИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН/ГОСПОЖО РАЙОНЕН ПРОКУРОР,

 

От няколко поредни години ставам свидетел на  системни злоупотреби от страна на служителя на ТП ДГС гр. Гоце Делчев Дафко Иванов Мърваков от с.Баничан. Същият е изградил търговски обект-разсадник и магазин на изхода на с.Баничан в посока с. Господинци, където на малко площ отглежда малко бройки фиданки, а продава хиляди бройки фиданки и храсти. Същите взима, доколкото ми е известно, от разсадника на горското стопанство, в което работи, без да ги плаща, доколкото знам, а парите от продажбата най-вероятно си слага в джоба. Многократно съм ставал свидетел как идват клиенти, които го чакат, а той отива и взима борчета, смърчове и др. , докарва ги, в голяма част от случаите със служебната кола, и им ги продава в собствения си разсадник, като произведени от него. Според мен лицето е в конфликт на интереси, т.к. работи в разсадника на горското и упражнява сходна дейност като частник.

Нещо повече- доколкото съм чувал и ми е известно, същият служител е имал общ частен бизнес с бившия директор Марко Стефанов Запрев, като на разсадника са произвеждали домати, дини и пъпеши, зайци, кокошки, яйца и шарани, както и че е задоволявал личните нужди а на директора, а излишъкът е продавал, на сергията на изхода от с.Баничан.

Всичко е отглеждано и произвеждано с труда на работниците и за сметка на стопанството, като работниците са си мълчали от страх от директора Запрев, за истинността на което може да установите и разпитате работниците, които са работели на разсадника по онова време.

Изложеното дотук съм описал в Сигнал с вх. № 11-00-163/26.08.2024год.   по описа на ТП „ДГС“ гр. Гоце Делчев, с копие до Районна прокуратура гр. Благоевград.

След като изпратих гореописания Сигнал установих, бе въпросното лице – Дафко Мърваков , е наел склад в бившия стопански двор на с. Баничан, общ. Гоце Делчев,   Въпросните семена и др. се събират основно на територията на ДГС Гоце Делчев и на територията на ДНП „Пирин“, което е недопустимо, т.к. последният представлява защитена територия – биосферен резерват, в който въпросният Мърваков лично и с наети от него хора, събира семена от клек, с които търгува, нарушавайки екосистемата в резервата. Наети от него хора от с. Брезница, са извозвали с добитък чувалите със семена до път, откъдето са били натоварвани на автомобилен транспорт и извозвани до склада в с. Баничан.  Всичко това съм изложил в обяснение в РУП гр. Гоце Делчев, преди повече от три седмици, но до момента всички институции си затварят очите пред това огромно нарушение! Дори нещо повече – горският Мърваков, вместо да бъде дисциплинарно уволнен, е преместен от разсадника на участък в с. Теплен, което реално представлява своеобразно  замазване на проблема от страна на Директора на ТП“ДГС“ гр. Гоце Делчев.

В предвид гореизложеното, Ви моля да извършите проверка, извършите проверка на описания склад, и след като установите, че изложеното от мен в настоящия сигнал отговаря на истината, да потърсите съответната отговорност на лицето.

Запазвам правото си, при неудовлетвореност на сигнала ми и този път, да информирам пи висшестоящи институции  и да информирам регионалните и национални медии по случая!

 

 

С уважение:……………………………………………………….

/Карамфил Славчев/

09.10.2024год.

с. Баничан

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search