Топ Преса се обърна към ръководсвото на ДГС Гоце Делчев, от където потвърдиха, че копие от въпросния сигнал е изпратен до тях и по случая има образувана проверка. В на й- скоро време, щело да има развитие по темата и удостоверяване на фактите.  

СИГНАЛ В РЕДАКЦИЯТА! ПРОКУРАТУРАТА И ГОРСКОТО В ДЕЙСТВИЕ! Горският служител Дафко Мърваков от Баничан ползва държавния разсадник за да прави бизнес!?

Преди броени минути в редакцията на информационна агенция www.toppresa.com постъпи сигнал от нашият читател Карамфил Славчев от неврокопското село Баничан. Публикуваме го без редакнорска намеса само крием по закон личните данни.

СИГНАЛ

До директорта на ДГС – Гоце Делчев

До Районна прокуратура

Да Топ Преса

От Карамфил Стойчев Славчев, ЕГН:83…….., с местожителство и постоянен адрес с. Баничан, общ. Гоце Делчев, обл. Благоевград, тел. за контакт 0899642878

УВАЖАЕМИ ГОСПОДЕН ДИРЕКТОР,
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН/ ГОСПОЖО РАЙОНЕН ПРОКУРОР,

От няколко поредни години ставам свидетел на системни злоупотреби от страна на служителя на ТП ДГС гр. Гоце Делчев Дафко Иванов Мърваков от с. Баничан. Същият е изградил търговски обект- разсадник и магазин на изхода на с. Баничан в посока с. Господинци, където на малко площ отглежда малко бройки фиданки, а продава хиляди бройки фиданки и храсти. Същите взима, доколкото ми е известно, от разсадника на горското стопанство, в което работи, без да ги плаща, доколкото знам, а парите от продажбата най- вероятно си слага в джоба. Многократно съм ставал свидетел как идват клиенти, които го чакат, а той отива и взима борчета, смърчовеи др., докарва ги, в голяма част от случаите със служебната кола, и им ги продава в собствения си разсадник, като произведени от него. Според мен лицето е в конфликт на интереси, т.к. работи в разсадника на горското и упражнява сходна дейност като частник.
Нещо повече – доколкото съм чувал и ми е известно, същият служител е имал общ частен бизнес с бившия директор Марко Стефанов Запрев, като на разсадника са произвеждали домати, дини и пъпеши, зайци, кокошки, яйца и шарани, както и че е задоволявал личните нужди на директора, а излишъкът е продавал на сергията на изхода от с. Баничан.
Всичко е отглеждано и произвеждано с труда на работниците и за сметка на стопанството, като работниците са си мълчали от страх от директора Запрев, за истинността на което може да установите и разпитате работниците, които са работели на разсадника по онова време.

В предвид гореизложеното, Ви моля да извършите проверка, и след като установите, че изложеното от мен в настоящия сигнал отговаря на истината, да потърсите съответната отговорност на лицето.

Топ Преса се обърна към ръководсвото на ДГС Гоце Делчев, от където потвърдиха, че копие от въпросния сигнал е изпратен до тях и по случая има образувана проверка. В най- скоро време, щело да има развитие по темата и удостоверяване на фактите. От прокуратурата също.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене