За да изчистим изцяло ситуацията, кметът на селото обеща да дойде лично в редакцията и да даде разяснително интервю. Очаквайте го. 

МЪЛНИЯ В ТОП ПРЕСА! ПРАВО НА ОТГОВОР! Кметът на Црънча гневен: С дарените пари направихме парка, сграда на гробищата и ремонт на стадиона!

Мълниеносна реакция от црънча! По повод статията ни за разходите около направения благотворително парк в доспатското село Црънча, с нас се свърса кметът на селото – Недко Хаджиев. Припомняме, че родолюбивият родопчанин Васил Байрактаров, който от 22 години живее и работи в Чикаго, дари над 1 милион лева за изграждането на парк за спорт, отдих и туризъм в родното си село Црънча, което е на 18 километра южно от град Доспат и на 30 километра югоизточно от град Гоце Делчев. То попада в историко-географската област Чеч. Новата придобивка за близо 600-те жители бе тържествено открита на събора на селото на 17 юни 2023 , съобщиха от Община Доспат.

ВИЖТЕ ОТ КЪДЕ ТРЪГНА СКАНДАЛЪТ ТУК! 

До ден днешен обаче, няма нито един направен публичен отчет как са израсходвани тези пари. Има жители на селото, които спекулират, че с дарените пари е злоупотребено от екипа строял въпросиня парк.

Цял ден буквално лавина от обаждания залива и Топ Преса. От екипа на кмета твъртят, че нито лев не е взето от дариението, за това контролирала лично сестрата на дарителя, която получавала фактурите и ги е осребрявала. Но според други източници, точно там се крие тайната на схемата – стойността на услугите и материялите и как точно и с колко е отчетен труда?

Може би нямаше да има такива реакции, ако не беше обявена точната стойност на дарениетои беше направен публичен отчет. С Топ Преса се свърза и самият кмет на селото Недко Хаджиев, който излрази възмущение от матеряла ни заяви, че не е „Ганьо“ и, че не е взел нито стотинка от проекта и е помагал за реализирането му на драго сърце. Той сподели и нещо още по интересно, че с парите от въпросното дарение не е направен само парка, но и сграда нужна за гробищата на селото и ремонт на селския стадион. Това е нещо ново и никога не. е упомената в медите. Странно наистина. Но за да изчистим изцяло ситуацията, кметът на селото обеща да дойде лично в редакцията и да даде разяснително интервю. Очаквайте го.

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search