ЛАВИНА В ТОП ПРЕСА! Доктор Чакъров и сина му истерично прехвърлят фирми…. ОТ КАКВО СЕ СТРАХУВАТ? КАКВО ПРЕДСТОИ?

Надали има българин, който да не е чул най- добрата препоръка в България, а именно : „Кажи че аз те пращам“. Това може би е и любимата препоръка  давана от Доган на своите дерибеи.

В последните месеци на цяла България и стана ясно, че война между двете ДПС-та има, но не стана ясно, защо като си човек на Доган трябва да се ползваш с протекции и да си над закона.

Защо ако всичко ти е „чисто и излъскано“ те е страх да вдигнеш килима?

Наскоро стана ясно, че милионерът Джевдет Чакъров спешно се „чисти“ от фирми, а синът му фигурира в над 40 дружества. А колко са прехвърлените фирми към трети лица, знаел само той и може би, неговият ментор Доган. Източниците са ни топ адвокати, някои които са участвали задочно в процеса. Те именно се питат – предстои ли нещо? 

Председателят на крилото ДПС-Доган Джевдет Чакърв е зарязал партийната дейност и е съсретодочил вниманието си към бизнес-империята, който той и синът му притежавали.
Както е извество фамилията на Джевдет Чакъров е изградила мащабна енергийна империя, в която са инвестирани няколкостотин милиона – като депутат, шеф на комисия и бивш екоминистър той е успял да осигури огромния финансов ресурс, необходим за строителството на соларните паркове.
След като почетният председадател д-р Ахмед Доган остана без бизнес и без покрив, Чакъров решил да се направи на човек от народа и трескаво се „изчисти“ от всички фирми, в които фамилията му има притежание или контрол. Само че те са били  толкова много – над 40, че адвокатите му не успяват са се справят лесно и бързо със съдебните и търговски регистрации, разказват запознати.

Препоръката на Доган, „ аз те пращам“ не важала и тези дни в Турция. Лош знак е бил, че  трети ден Ердоган не приемал Джевдет Чакъров.

Формацията около Ахмед Доган „Алианс за права и свободи“ е изпаднала в тежка предизборна криза, щом емисари, водени от Джевдет Чакъров трети ден обикалят из Турция  и търсят подкрепа от правителството на Ердоган и от изселниците от България, споделят източници.

Фракцията на Доган и Чакъров искала отново да запази единствено за себе си тази привилегия и да получи негласна подкрепа от турската държава. На този етап дипломацията на съседите била изключително предпазлива и деликатна. Анкара до момента не е заела страна в спора между двете воюващи ДПС-та. Показателен е и фактът, че  Чакъров не е приет от Ердоган.

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search