Именно за това и жители на селото алармираха, че половината пари дарени за парка, отишли при кмета Хаджиев за да удовлетворят  личните му нужди.

Родопчанин от САЩ дарил парк за 1 млн. лева на родното си село Црънча, но наш Ганьо си е Ганьо!

“Държавата не е направила толкова за нашето село, колкото Васил. Тук бе почти пущинак с голям наклон и едва се минаваше. До него водеше една козя пътека. Сега децата ще има къде да играят”, радвали се тогава  жителите на Црънча.

Нямало е как и от къде да знаят, че от мечтания парк Ганьото от Црънча, Недко Хаджиев ще си построи къща.

Именно за това и жители на селото алармираха, че половината пари дарени за парка, отишли при кмета Хаджиев за да удовлетворят  личните му нужди.

Бизнесмен, отдавна живеещ в САЩ, дарил  внушителен парк за отдих и спорт в родното си село Црънча. Паркът е бил построен изцяло с дарения от Васил Байрактаров и по изчисления на хора от доспатското село струвал над 1 млн. лв. Новата придобивка се намирала на около 400 метра в западния край на селото, по пътя за природната забележителност „Скалето“. Общата площ на парка е 6 декара.

Това са земи на фамилия Байрактарови и закупени от бизнесмена от местните площи. Върху тях емигрантът е изградил игрище за мини футбол с изкуствена трева, игрища за тенис и волейбол, многофункционална сцена с обща площ от 30 квадратни метра, барбекю с лятна и зимна част, голям детски парк с множество атракции и  чешма с четири чучура.

На различни места в парка, който е заобиколен от брезови гори, имало монтирани 32 пейки. Мястото за отдих разполагало с осветление и самостоятелен санитарен възел. Байрактаров живеел от 20 години в Чикаго и имал внушителен транспортен бизнес. „Васил Байрактаров ще остане в историята на с. Црънча, тъй като е направил вече множество жестове за родното си село. Преди това финансира и създаването на туристически сайт, в който се разказва за историята и забележителностите, има богата галерия от снимки и видеа, както и актуални новини за Црънча. Паркът, в който текат довършителни дейности, ще бъде открит на 17 юни, когато е и съборът ни“, обяснил тогава кметът на Црънча, Недко Хаджиев.

Доспатското село Црънча се сдобило и  със свой модерен сайт в началото на 2022 година.  „Идеята за сайта на с. Црънча е да се разказва за живота и бита на селото, защото по мое мнение ние имаме богато минало, имаме своето настояще и бъдеще, хората в Црънча са гостоприемни. Искаме да развием Црънча като туристическа дестинация и да привлечем повече туристи“, добавил Хаджиев.

“Цялата гощавка, хонорарите на музикалните изпълнители и другите разходи по събора, който е традиционен, са покрити от Байрактаров”, уточнявал доволен кметът Недко Хаджиев.

„Освен доволната усмивка на кмета, отчетност за парка нямало, няма и да има,“ казват разочаровани жителите на селото.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search