Ново кръгово кръстовище отпушва входа на град Гоце Делчев

Започна изграждането на ново кръгово кръстовище на входа на град Гоце Делчев. То се намира на пътя от Банско за граничния пункт „Илинден – Ексохи“. На петдесетина метра след него в посока границата е сегашното кръгово.

„Новото кръгово е в района на бившата керамична фабрика. Кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов, спази обещанието си да се направи тази пътна връзка. Тя ще позволи директно да се влиза в града, а не да се изчаква потокът от коли към Благоевград, както е на първото кръстовище“, заяви Рахим Арнаудов от Сдружение „Неврокоп“, което е инициатор за изграждането на второто кръгово кръстовище на входа на град Гоце Делчев.

Той внесе подписка с 1126 подписа на 12 септември в Агенция „Пътна инфраструктура“, в Министерството на регионалното развитие и благоустройството и в Народното събрание. Тя е с искане за изграждането на допълнителна лента за престрояване на две места – при отбивката за село Огняново и при отбивката за село Дебрен, които са на територията на община Гърмен. В момента при завой наляво се налага всеки водач да спре и да изчака насрещните коли, които идват от Доспат в посока на Гоце Делчев. Образува се дълга колона и по-нетърпеливи шофьори създават предпоставки за тежки пътни инциденти.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search