19 години от смъртта на Ванга

В Рупите отбелязват 19 години от смъртта на Ванга. В храма „Света Петка Българска” беше отслужена панихида в памет на българската пророчица, а стотици вярващи се поклониха пред гроба й, съобщи Нова ТВ.

Вангелия Гущерова или Ванга умира на 11 август 1996 година. Родом от Струмица, омъжена в Петрич, живяла и предсказвала предимно в местността Рупите. 19-години след смъртта й, споменът за дарбата й все още е жив. Подържат го хората, на които е помогнала приживе.

Денка Маринополска вече 17 години се грижи за градината на Ванга. Остава да работи там в знак на благодарност, че пророчицата спасила детето й. „Дъщеря ми беше болна, но оздравя и студентка стана, сега е в Кипър”, разказа жената. И днес в деня на годишната, стотици запалиха свещ в храма „Света Петка Българска” и се докоснаха до вещите на Ванга. Стаята, в която Ванга е пророкувала и до днес пази историите на хиляди човешки съдби.

„Тя предимно казваше,  че хората трябва да бъдат колкото се възможно по-добри, да се обичат да се радват на живота, да бъдат радостни”, разказа управителят на комплекса „Ванга” Серафим Иванов.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене