БУДИТЕЛ НА ОБЩИНА БАНСКО ЗА 2024 ГОДИНА

Будител на годината е титла, която носи в себе си признанието за човешкото дело, посветено на културата, духовността и обществеността в Банско – града-наследник на първенците на народната пробуда, на хората, запалили първите искри на Възраждането. Съвременният будител е олицетворение на традициите и ценностите, които градът ни пази и предава – човек, чиито дела са пример за обществена ангажираност и принос към културния и духовния живот на Банско. Вече второ десетилетие спазваме традицията да номинираме заслужилите наши съграждани, сред които избираме най-достойния. И тази година община Банско ще избере своя Будител на годината. Каним всички граждани, организации и институции да направят своите предложения.
Критерии за номинираните личности:
• Да притежават високи личностни и професионални качества.
• Да имат значим принос за духовното и културно развитие на Банско през годините.
• Да са личности с обществено значими каузи с широк отзвук.
Мотивираните предложения за номиниране на личностите за Будител на годината можете да изпращате на адрес: press@bansko.bg
Краен срок за изпращане на номинации: 25.10.2024 г.
Процедура по избор: до 31 октомври комисията по избора ще вземе решение кой ще бъде удостоен с титлата Будител на годината въз основа на постъпилите предложения. Комисията ще бъде съставена от: представители на Община Банско, Общински съвет, културни и образователни институции, граждански организации. Церемонията за обявяване на номинациите и връчване на титлата Будител на годината на община Банско ще се състои в празничния ден на 1 ноември 2024 г.
Очакваме вашите номинации и ви благодарим за участието в избора на личност, която заслужава да бъде почетена за своя принос към нашия град и неговото духовно развитие.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search