Патриарх Даниил прие ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов“- гр. Гоце Делчев

На 28 септември 2024 г. в сградата на Софийската света митрополия Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Даниил се срещна с ученици от Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо Яворов“, гр. Гоце Делчев (Неврокоп).Групата бе водена от директора на училището г-н Ангел Живков, заедно с учители. На срещата присъства Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, както и секретарят на Неврокопската света митрополия ставрофорен иконом Георги Кумбаров.

В непринуден разговор с патриарх Даниил и своя кириарх децата засегнаха множество теми, между които живота на младите хора в Църквата, как в нашето съвремие може да живеем пълноценен християнски живот, значението на редовното ни участие в неделните богослужения и светата Евхаристия, примера на вяра и любов към Бога, оставен ни от светиите, просияли по нашите земи.

Патриарх Даниил подчерта, че стремежът да живеем пълноценно, смислено, с радост и надежда за бъдещето ни можем да осъществим единствено с Божията помощ в Църквата. Господ ни е казал, че без Него нищо не можем да вършим. Затова жизненоважно се нуждаем от това да бъдем с Бога, да живеем според Христовите заповеди. Сам Бог иска да бъдем заедно, призовал ни е да бъдем едно в Църквата, която Той основа, да се уважаваме, да проявяваме търпение един към друг, да си прощаваме, да се поправяме, да Го обичаме и по Неговия пример да се обичаме един другиго.

Негово Светейшество благослови учениците и техните учители и им подари брошурата „За просветата към учащите“ (изд. Видинска св. митрополия, 2024), както и иконки на Господ Иисус Христос и Пресвета Богородица за молитвен спомен и благословение.

https://bg-patriarshia.bg/

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search