До 5 октомври ученици от 5 до 7 клас могат да кандидатстват за безплатно обучение в програма „Алгоритмично програмиране“

Ученици от Кюстендил и региона отново ще се обучават безплатно на програмиране с „Училищна Телерик Академия“

Учениците от Кюстендил и близките населени места и тази година могат да се обучават безплатно на умения по програмиране с „Училищна Телерик Академия“ – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици в България. Школата в Кюстендил е по програма „Алгоритмично програмиране“ и е насочена към ученици от 5 до 7 клас. Обученията са подходящи за всички желаещи, дори да нямат предварителни познания и опит в областта на технологиите. Ученици от 12 клас също могат да се обучават в специална школа по „Уеб програмиране“, която ще се провежда онлайн и събира ученици от цялата страна.

Приемът за безплатните школите през учебната 2024/2025 година е отворен до 5 октомври на сайта на „Училищна Телерик Академия“. Всички желаещи да се запишат трябва да попълнят формуляр за кандидатстване на сайта на организацията и да решат приемен тест до 5 октомври.
Обученията се провеждат в рамките на учебната година и са с продължителност 72 часа. Школите в гр. Кюстендил се реализират в сътрудничество с ПМГ „Проф. Ем. Иванов“ и с подкрепата на Община Кюстендил.

Преподаватели в школите са учители и доказани професионалисти, които вярват, че обученията дават възможност на учениците да развият ценни умения и нови полезни знания в сферата на технологиите.

„През последните близо 15 години сме подкрепили над 20 000 ученици през нашите безплатни школи и интересът към обученията расте всяка година. Позитивната обратната връзка от ученици, родители и учители ни провокира да търсим начини как програмите и опитът ни да достигат до повече деца. Щастлив съм, че тази година освен безплатните школи ще можем да предоставим достъп до качествени актуални програми за извънкласни дейности и на стотици училища в цяла България през платформата Буки.bg. Заедно с школите, които отваряме в 12 населени места, и подкрепата на дарители и партньори имаме възможност да осигурим наистина достъпно качествено образование по актуални теми на хиляди ученици, независимо от това къде живеят, учат или какви са финансовите възможности на родителите им.“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на „Училищна Телерик Академия“.
Повече информация за програмите вижте на сайта на „Училищна Телерик Академия“.
За „Училищна Телерик Академия“:

„Училищна Телерик Академия“ е лидер в провеждането на образователни програми в сферата на дигиталните технологии и програмирането за ученици от III до XII клас. До момента организацията е обучила безплатно над 20 000 деца и младежи от 47 населени места в България през своите школи и извънкласни занимания в училища. В началото на 2024 г. организацията обедини сили с екипа на „Технократи“ и се фокусира върху разработването на образователната платформа Буки.bg, която предоставя достъп на училищата до напълно разработени авторски образователни програми с фокус върху дигитална грамотност, зелени технологии, програмиране и ключови умения за успешна реализация на учениците. Програмите могат да бъдат въведени в училище като допълнение към общообразователните предмети, като факултативни и избираеми дисциплини или извънкласни дейности и занимания по интереси. През учебната 2024/2025 се очаква над 300 училища да използват програми на „Училищна Телерик Академия“ и Буки.bg.

За допълнителна информация:
Павлина Радославова,
Маркетинг мениджър „Училищна Телерик Академия“
Тел. 0885356075
Email: p.radoslavova@telerikacademy.com

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search