20-г. футболист се самоуби след гурбет в Чехия

suicide

Иван Георгиев оставил писмо със снимка отгоре и се хвърлил от прозореца на 5-ия етаж

Самоубийство на 20-г. младеж потресе вчера Дупница. Преди да сложи край на живота си, Иван Георгиев Кирилов оставил предсмъртно писмо и своя снимка отгоре и се хвърлил от прозореца на апартамента, който е на 5-ия етаж в жилищен блок на улица „Шипка“. При падането едната маратонка се изхлузила и останала на прозореца. Младежът загинал на място. Трагедия­та се разиграла около 23 ч. в събота срещу неделя. Без­жизненото тяло на младежа е открито около 3 ч. след по­лунощ вчера от втория му ба­ща. Родителите на Иван се разделили, когато той бил на три години. За него се грижел като за свое дете вторият съпруг на майка му Рени.

Мъжът се събудил около 3 ч. след полунощ, отворил вратата на стаята на Иван и видял, че прозорецът е отво­рен, а леглото празно. Изпад­нал в паника само при мисъл­та, че Иван може да се е хвър­лил от прозореца. Погледнал надолу и видял безжизнено­то тяло на младежа, едната му маратонка била на прозо­реца. Веднага позвънил на тел. 112 и потърсил помощ с надежда, че момчето все още е живо. На място пристигна­ли криминалисти и екип на Спешен център – Дупница. Медиците констатирали смъртта на младежа, който е бивш вратар на ФК „Германея“. Тялото му е закарано за аутопсия в кюстендилската морга.

Роднина на почерненото семейство разказа пред ре­портер на „Струма“:

„Иван беше кротко дете. Завърши средно образова­ние в Благоевград/б. р. мом­чето е учило в Електрото/. Обичаше да спортува. Дока­то учеше в Благоевград, по­сещаваше спортната школа на ФК „Пирин“. Играеше за отбора. След това го взеха във ФК „Славия“. Последно игра във ФК „Германея“ в Са­парева баня, беше вратар, но замина за Чехия при леля си. Там стоя около година. Не зная какво е работил. Всич­ко беше нормално. Говореха си с майка си по скайп“.

На 11 декември 2014 година леля му се обадила по телефона на Рени да отиде до Чехия да доведе Иван в Бъл­гария, тъй като имал пробле­ми. Когато заминал за Чехия, младежът бил жизнен и ве­сел, тренирал редовно, бил спокоен и ведър, нямал ни­какви признаци на депресия.

В Чехия обаче изненадващо започнал да чете Библията. Носел я навсякъде със себе си. Още при първата му сре­ща с майка му след присти­гането в Чехия Иван започнал да й говори, че горе на небе­то животът е по-хубав. Неп­рекъснато й повтарял, че много я обича, обича и сес­тра си, която е гимназистка в Дупница и тази година е абитуриентка. След пристига­нето му в България Иван е настанен в болница в София, изписан е за Коледа.

Майката на Иван била на работа нощна смяна във фар­мацевтичния завод в момен­та, когато той се самоубил. Съобщили й черната вест на работното й място. Сама шо­фирала лекия си автомобил от предприятието до вкъщи, как е успяла да се прибере, без да катастрофира, съседи­те още се чудят. Сестрата на Иван е на гости в Англия за новогодишната ваканция. Очаква се днес тя да се при­бере за погребението на брат си.

Биологичният баща на Иван Кирилов работи като надзирател в Бобовдолския затвор. Баща и син често се чували по телефона. В събо­та Георги Кирилов поканил Иван да му гостува в Бобов дол, където таткото живее. Синът му отговорил, че ще се видят на следващия ден, в не­деля. В съботния ден Иван подреждал стаята си, наре­дил дрехите си в гардероба, с нищо не показал, че ще сложи край на живота си.

Черната вест за трагедия­та с младежа потресе Дупница. В шок са и бившите съученици на Иван от Електрото в Благоевград, където той учил специалност „Компют­ри“.

Вестник „Струма“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене