От съдебните зали! 18-годишен убил дядо Иван заради пари

Задържаният Огнян. След убийството жителите на с. Микрево искаха въвеждане на вечерен час и изселване на фамилиите на братовчедите, замесени в зверството.

Пребил го до смърт с тръба

Прокуратурата в Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу 18-годишния Огнян Огнянов, който ще отговаря за опит за грабеж с причиняване на смърт на 82-годишен старец.

Престъплението, разгневило благоевградското село Микрево, бе извършено на 29 юли м. г. Огнян и 13-годишният му братовчед Онур често ходели при дядо Иван Чорбаджийски, който работел като фризьор и бръснар. Огнян забелязал къде той прибирал спечелените пари и решили да му ги задигнат. Късно вечерта във фаталния ден Огнян и Онур прескочили оградата на стареца. Заради топлото време дядото спял на походно легло в двора. Момчетата от ромското гето веднага започнали да го удрят по главата с тръба и телескопичен предмет. После започнали да търсят парите, но не ги намерили.

Притеснени от кучешкия лай и обзети от паника да не бъдат разкрити, двамата избягали. Мъртвият дядо бил открит на следващия ден от сина си. По-късно извършителите били задържани. Според прокуратурата “деянието е извършено при условията на посредствено извършителство чрез наказателно неотговорното лице” – малолетният Онур, който е на 13 години и не може да бъде съден.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене