Гимназистка отличничка се хвърли от 7-ия етаж, след като написа във фейсбук :Имало едно време една глупачка и един принц…“

линейка

Осмокласничка от Кюстендил сложи край на живота си, като полетя от седмия етаж на един от блоковете в кв. „Бузлуджа“ в Кюстендил. 14-годишната Паола Арсова починала няколко часа по- късно въпреки усилията на лекарите от отделението по реанимация в МБАЛ „Никола Василиев“ в Кюстендил.

Трагедията станала малко след обяд между един и два часа, разказват живеещи в квартала, останали потресе­ни от гледката на тялото на тийнейджърката, паднало на плочките пред входа на бло­ка.

„Беше много лъчезарна, обичаше да танцува и да спортува“, споделят прияте­лите на момичето във фейсбук. Още рано в събота страниците на младежите от нейния кръг бяха обозначе­ни с черни ленти в знак на съпричастност към трагедия­та на родителите и близките й.

Паола само от няколко ме­сеца учела в едно от елитни­те училища на Кюстендил – Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт, в класа по митническа и биз­нес администрация, като за първия срок в бележника й се очертавали само отлични оценки. Преди това Паола е била една от отличничките на II ОУ „Даскал Димитри“, спо­делят приятелите й. Била за­палена по народните танци и дори танцувала в един от със­тавите в града. Два часа пре­ди трагедията в профила си Паола написала „Имало едно време една глупачка и един принц. Тя го обичаше, той нея също. Сега глупачката не съ­ществува, а принца… той ще живее вечно“… Според близ­ки на девойката причината за крайното й решение е скар­ване с момчето, с което хо­дела през последните някол­ко месеца.

По случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура – Кюс­тендил, откъдето ще ръко­водят разследването на тра­гичния инцидент. Проведени са разпити на близки и прия­тели на Паола.Работим по няколко вер­сии, казаха разследващите.

Приятелите на Паола спо­делят, че преди да посегне на живота си, тя се обадила на своя приятелка, за да й каже какво ще направи. След но- вогодишната нощ Паола се скарала с родителите си, а те й взели телефона за наказа­ние, разказват близки и приятели на момичето.

Разследващите установи­ли, че блокът, от който ско­чила Паола, е избран случай­но, тъй като тя живее в цен­търа на Кюстендил, в района на кв. „Аджундар“. Тъй като входната врата на блока, от който е скочила, е автоматична, разследващите смятат, че девойката изчакала да от­ворят входната врата и така се вмъкнала в блока. След то­ва се изкачила до площадка­та между шестия и седмия етаж, отворила прозореца и скочила.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене