ГЕРБ-Благоевград с най-много кандидати за НС

Листата на ГЕРБ в Пиринско е с най-много кандидати за вота на 27 октомври от района на Благоевград и Якоруда. Преобладават учителите.

С педагогически дипломи са Никола Джингаров от Гоце Делчев -директор на Трето ОУ, Евгения Тренчева от Банско, също училищен директор, Илия Сидеров от Сатовча – директор на детската градина в село Крибул, Мариела Весалова и Ибрахим Тиберски от Якоруда и преподавателят в петричкото село Коларово Владимир Кючуков.

Традиционно листата в Пиринско води бившият председател на НС Росен Желязков, който е единственият кандидат извън Благоевградска област. Както винаги номер 22 е Стефан Апостолов от Симитли.

В битката за гласовете на избирателите в Благоевград влизат бившият кмет Атанас Камбитов, който стана и общински лидер на ГЕРБ, съпругата на транспортния бос Марио Богданов – съветничката Антоанета Богданова, която е общински съветник, председателят на клуба по спортна гимнастика „Пирин Благоевград 2011“ Александър Марков, Татяна Рибарска и адвокатът Красимир Керезов, който е от гражданската квота. Като представител на гражданската квота е вписан и Костадин Стойков от Петрич, откъдето са още деловодителката в Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ Тони Чаушева и Владимир Кючуков.

В другата голяма община – Сандански, ГЕРБ ще играе на вота с мениджъра и бивш ОбС шеф Георги Георгиев и съветника от ГЕРБ-СДС д-р Андрей Миладинов, който е анестезиолог.

Без конкуренция в Разлог е единственият кандидат от тази община – предприемачът Иван Герчев, който е син на разложкия кмет Красимир Герчев и до момента не се е занимавал активно с политика.

С по един кандидат-депутат са още Банско – Елена Тренчева, Кресна – Илияна Тодорова, и Сатовча – Ил. Сидеров. За разлика от тези общини, в Якоруда ГЕРБ ще търси гласовете на избиратели с четирима кандидати, което е парламентарен рекорд за малката община – това са М. Весалова и Иб. Тиберски, лесовъдът Иван Талев и компютърният специалист Виктория Хаджиценева. В Гоце Делчев гласовете ще се делят между Никола Джингаров и търговеца Славчо Месов.

Само петима от настоящата листа са били вече в Народното събрание – Росен Желязков, Атанас Камбитов, Стефан Апостолов, Георги Георгиев, Костадин Стойков. Кандидат-депутатката от Кресна Илияна Тодорова беше заместник- министър на околната среда.

Листата ще бъде изпратена в София, където ще стане окончателната подредба на имената, пише struma.bg.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене