Кой поведе хората на Марешки в Банско

Съветникът от ОбС – Банско Александър Весков, който влезе в местния парламент от листата на ПП ГЕРБ, но напусна преди три месеца и вече е независим, е единственият официален представител или местен координатор на партията на Веселин Марешки в Банско. Той сподели, че „Воля“ има доста симпатизанти и броят им се увеличава, но не посочи имена, като уточни, че партията не набира членове, а само симпатизанти.

„За момента друг официален представител в Банско няма, аз съм единствен, но има доста симпатизанти и това се показа още на президентските избори”, коментира Ал. Весков, който е собственик на ски гардероби и на цех за ПВЦ и алуминиева дограма.

„Напуснах ГЕРБ още преди три месеца. Нямам сериозни забележки към управлението на държавно ниво, но на местно ниво съм крайно разочарован и най-вече от кмета. Общо взето прави някаква политика, която невинаги е свързана с развитието и доброто на града. Не ми харесват методите му на работа и най-вече това, че поставя личното пред всичко друго. Аз съм си казал становището пред него и на много други места”, коментира Ал. Весков.

Както вестник „Струма” писа, в петък в Банско беше проведена среща с гражданите, на която Марешки пое конкретни ангажименти. На местно ниво освен поетия ангажимент за изграждане на втора кабинкова линия са разисквани и проблемите в туризма, основно тези, засягащи града. На национално ниво е обсъждано повишаване на средната работна заплата и минималната пенсия, като по думите на Весков ангажиментите са за разумно увеличение, а не толкова, колкото обещават другите.

Ето как кметът Г. Икономов коментира изявлението на напусналия ГЕРБ общински съветник:

„Г-н Весков никога не е изразявал недоволството си пред мен и пред който и да е друг представител в Общинския съвет от нашата парламентарна група. Той не е казвал – това е грешна политика или това решение не трябва да се взима и т.н. Това може да се провери и от протоколите на Общинския съвет. Аз мога да заявя категорично, че тяхната промяна, на хората, които тръгнаха с партията на Марешки начело с г-н Весков, именно тя е продиктувана от лични интереси. Той не се обосновава какво точно не харесва в управлението ми, например коя част от инвестиционната програма, или нещо по отношение на политиката, или по отношение на спорта или образованието, дали нещо от социалната политика, просто няма обосновка. Такива общи приказки всеки може да каже и да оправдава непочтеното си поведение”, коментира Георги Икономов.

Той обаче призна, че има и други хора, които са депозирали молби за напускане от редиците на ГЕРБ в Банско, и техният брой е около 10 човека.

На въпроса дали има опасения, че още хора ще напуснат ГЕРБ, градоначалникът коментира: „Може да последват и нови молби за напускане, явно всеки си има мотиви. Не бих казал обаче, че се опасявам. В даден момент всяка партия се нуждае от някакво пречистване и може би такъв момент е настъпил за структурата в Банско”, каза Икономов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене