ПЪЛЕН РЕСТАРТ! БРАВО! Пирин – Гоце Делчев се утвърди и продължава напред!

За първи път футбол се играе в Неврокоп през октомври 1912 г. малко след освобождаването на града от османска власт, когато военни от местния гарнизон показват пред хората от играта с футболната топка, която завладява целия свят. Жителите на Неврокоп примат ентусиазирано новата игра и не след дълго се създава футболна секция към гимнастическо дружество „Юнак“. През 1925 г. се отделя и приема името „Пирин“, който е първият отбор с името на българската планина, в чиито поли се намира Гоце Делчев.

През пролетта, ФК „Пирин“ се завръща в трета лига, след като Костенец се отказва от баража, а треньор на клуба е Димитър Крушовски. След провелият се жребий Югозападна Трета Лига 2024/2025, , ФК „Пирин“  обявява в социалните мрежи и новите си обещаващи попълнения.

Това са нападателят Христос Маркосян (20 години), юноша e на знаковия за Гърция Шкода Ксанти. Играл за Аполон Ксанти, където за 21 мача има цели 26 гола, носител на Платинена обувка за голмайторския приз на областта Македония и Тракия за сезон 2023/2024. Младежкият национал на Армения U18 и U19 Арман Маркосян, както и  Вратарят Александър Карпаров, юноша на ДФК Мечетата (Петрич), играл за юношите на Лудогорец и Пирин Благоевград. Шампион на България за 2023 год. с отбора на Пирин Благоевград U19.

Неврокопчани си върнаха и  доказани имена ,като Мартин Газиев и Павел Головодов. Определено целта на „Пирин‘ да се утвърди в групата, е все по близо, показват резултатите от първенството в Югозападната Трета Лига до сега.

Не е за пренебрегване и ДЮШ на Пирин Гоце Делчев.

На крачка от победата, но след достойна игра момчетата на Пирин Гоце Делчев, 2013г вдигат купа за второ място и награда за най-добър защитник на турнира Смолян Къп 2024 през лятото. А набирането на деца, за попълване на групите вече тече  и има огромен интерес.

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене