Методи Костов: Никой не е очаквал да загубим! Такива мачове не отговарят на амбициите ни, но ще се борим за Втора лига

Нападателят на Вихрен (Сандански) Методи Костов даде специално интервю за клубния сайт след загубата от Ботев (Ихтиман) с 3:4 в мач от 11 кръг на Югозападната Трета лига.

-Методи, изненадваща загуба в момент, в който се намирахте в подем?
-Категоричен съм, че ние сме по-добрият отбор. Никой не е очаквал да загубим. Подготвихме се сериозно за двубоя, ръководството се погрижи да имаме лагер преди гостуването, имахме прекрасни условия за подготовка, но на терена не успяхме да стигнем до успеха.

-Защо срещата се разви по този начин, след като поведохте в резултата?
-Започнахме по-добре мача, поведохме с хубав гол, но след това отново допуснахме нашите си слабости. От началото на сезона правим индивидуални грешки, които преминават към колективни и допускаме лесни голове. Домакините ни обърнаха до 2:1, след което стигнахме до изравнителния гол за 2:2 след точно изпълнената дузпа от Руслан Иванов.

-Можеше ли да решите нещата във ваша полза след изравнителния гол?
-Опитахме да реагираме, за да спечелим. След изравнителното попадение би трябвало психологическото предимство да е на наша страна, но не се получи. Като че ли тръгнахме ва банк, за да търсим трети гол, домакините ни хванаха на контра атака и стигнаха до победата. Такива мачове са пагубни за нас и не отговарят на амбициите ни!

-Изненадаха ли ви с нещо футболистите на Ботев (Ихтиман)?
-Не, защото сме играли доста такива мачове. Явно се огъваме във важни моменти, което за мен е недопустимо и от това нещо спрадаме.

-Разликата от лидера Миньор (Перник) вече е 6 точки. Много ли е, или е прекалено рано да се правят сметки?
-Много е рано и не можем да правим трагедии от такава загуба. Все пак вкарахме три гола в гостуване, но това че не печелим мача, ще ни остане за урок. Ние си знаем грешките, реалисти сме, треньорът също е взискателен и вижда всичко. Вярвам, че в крайна сметка ние ще постигнем това, за което се борим.

-Втора лига ли е целта?
-Ние от първия ден си говорим в съблекалнята, че нашето желание, амбиция и енергия са насочени към завръщането на Вихрен в професионалния футбол. А какво ще стане, времето ще покаже. Това безспорно е най-трудната група и всички отбори тепърва ще правят грешки. Важното е нашите грешки да са по-малко от тези на противниците ни.

-Ти безспорно си сред опитните футболисти, на които се разчита в отбора. Ще се справите ли с тази отговорност?
-Имаме още пет-шест опитни момчета, които постоянно работим и се опитваме да помагаме на по-младите – дали с опит, увереност, ако щете и със самочувствие, че ние можем да успеем. Треньорът отдава важна част на опитните момчета, но ние сме един отбор и всички заедно ще побеждаваме!

-Има ли напрежение от това, че на всяка цена трябва да побеждавате по пътя към голямата цел?
-Напрежение – не, но понякога от това, че трябва да вземем трите точки задължително, може да попречи на доброто представяне на даден футболист.

-Следващият ви мач за първенство и срещу дублиращия тим на Левски. Какво е мнението ти за двубоите срещу тези тимове, съставени предимно от юноши?
-Тези мачове протичат доста трудно. Не подходиш ли сериозно, можеш да си навлечеш доста неприятности, защото момчетата от другия отбор тичат, искат да се доказват, не спират да те тормозят на терена. В групата почти всички отбори играят на пълни обороти. Няма отбор, който да дойде и сам да загуби, всеки излиза и се бори за точките. Дори Пирин (Разлог), който е последен, със сигурност не заслужава това класиране. Същото важи за Костинброд и други.

-Защо реши да се завърнеш във Вихрен, след като за последно бе в Миньор (Перник)?
-Това беше моето желание – да се прибера у дома!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене