Съветниците в Кюстендил се събират в края на август

Местните парламентаристи в Кюстендил ще се съберат на заседание на 29 август, съобщиха от Общинския съвет. Началото е от 14.00 часа, а в предварителния дневен ред са залегнали 34 точки.

На гласуване ще бъде подложено предложението за закриване на Общинско предприятие „Обществена пералня“. То е създадено през 2011 година по проект. Вече е изтекъл 5-годишният период на устойчивост. Сред причините за закриване са амортизирана техника, неоптимално разпределение на разходите и трайна нерентабилност.

Предвижда се създаването на социална услуга Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с физически увреждания, която да е делегирана от държавата дейност. Центърът ще предоставя резидентна 24-часова грижа за посрещане на ежедневните нужди на потребителите. Услугата ще осъществява подкрепа и семействата на лицата.

Предвижда се Община Кюстендил и Сдружение „Партньори“ да кандидатстват с проектно предложение „Градът на танца“ по конкурсна процедура на Национален фонд „Култура“.

Внесена е докладна записка относно премахване на изсъхнали иглолистни дървета от черен бор в района на лесопарк „Хисарлъка“, след нанесени повреди от фитопатогенни гъби, на основание на предписание издадено от РДГ – Кюстендил.

Ще бъдат гласувани информацията за изпълнението на бюджета и сметките за средства от Европейския съюз на Община Кюстендил и състоянието на общинския дълг за полугодието на 2024 година, както и вътрешни компенсирани промени по бюджета.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене