Цветан Цветанов: МВР не трябва да бъде възприемано като “бухалка” за печелене на избори

Президентът Румен Радев издаде указ, с който прекратява правомощията и освобождава от длъжност главния секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. По-рано днес в ефира на медията ни темата за скандалите в МВР коментира Цветан Цветанов, бивш министър на вътрешните работи и лидер на “Републиканци за България”.

“Президентът ще трябва да вземе обективно решение и мисля, че Румен Радев ще се съобрази с искането на служебното правителство, Коцев да бъде освободен.” По думите на Цветанов е недопустимо и оставането на Калин Стоянов като министър на вътрешните работи.

Цветан Цветанов посочи, че с оглед предстоящите избори е нужно да има успокоение в системата на МВР и възстановяване на доверието.

„Не трябва да се допуска политическо овладяване на Министерството на вътрешните работи, в условията на предизборна обстановка. В момента остава усещането сред хората, че най-прекият път до мафията и до организираната престъпност е кариерното израстване в системата на МВР”, допълни Цветан Цветанов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене