Община Петрич започна подмяна на стари водопроводи преди полагане на нова улична настилка по споразумения с МРРБ

Община Петрич започна подмяна на стари водопроводи преди полагане на нова улична настилка по споразумения с МРРБ

Обектът, по чието изпълнение се работи, е „Реконструкция на вътрешноразпредлителна мрежа в град Петрич по четири броя улици (водопровод и сградни отклонения) и реконструкция на сградни водопроводни отклонения по две улици“.

Включени в дейностите са:
Реконструкция на уличен водопровод по улица „Свобода” в участъка от ул.„Рокфелер” до ул. „Места” – 947 м;
Реконструкция на уличен водопровод по улица „Пирин” в участъка от ул.„Елтепе” до ул. „Васил Кънчев” и в участъка от ул. „Васил Кънчев” до ул. „Рокфелер” – 468 м;
Реконструкция на уличен водопровод по улица „Отец Паисий” в участъка от ул. „Княз Борис I” до ул. „Славянска” – 467 м;
Реконструкция на уличен водопровод по улица „Битоля” в участъка от ул. „Цар Борис III” до ул. „Струма”– 485 м;
Реконструкция на 22 бр. СВО (сградни водопроводни отклонения) по улица „Връх Китка” в участъка от ул. „22-ри Октомври” до ул. „Атанас Лютвиев” и по улица „Атанас Лютвиев” до ул. „България”

Предвидената за реконструкция част от водоснабдителната мрежа на гр. Петрич е с дължина 2 376 м.
Финансирането на реконструкцията на тези водопроводи е от средства за капиталови разходи, предвидени в бюджета на Община Петрич. Целта на проекта е да се подмени остарялата подземна инфраструктура преди да бъдат цялостно възстановени пътната и тротоарните настилки на тези улици.

За предвиденото полагане на нов асфалт и нови тротоарни настилки е осигурено финансиране от държавния бюджет, след кандидатстване с проектна готовност от Община Петрич и вече подписани споразумения с МРРБ за изпълнението на пътната част за всяка от посочените улици.

За реконструкцията на водопроводите е проведена процедура за възлагане на обществената поръчка и е сключен договор с изпълнител – „ВиК“ ЕООД, гр. Петрич.
Стойността на обществената поръчка е 758 975, 89 лв. с ДДС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене