Милан Богдански излиза срещу Камбитов за кметския стол в Благоевград?

милан богдански

Общинският съветник Милан Богдански е най-вероятният кандидат-кмет на БСП в Благоевград.

Очаква се кандидатурата му да бъде утвърдена днес на отчетно-изборно събрание на местната структура.

След трите отказа, които получи общинската организация от ексградоначалника Костадин Паскалев, ректора на ЮЗУ проф. Иван Мирчев и актьора Николай Кимчев, партийните лидери залагат на Богдански.

Част от активистите на БСП определят този избор като компромис и последен възможен вариант червената партия да има свой кандидат за вота наесен.

Само допреди дни това изглеждаше почти невъзможно. Някои дори прогнозираха, че левицата няма да успее да излъчи кандидатура и ще се наложи да подкрепи някой от останалите опоненти срещу настоящия градоначалник Атанас Камбитов.

Милан Богдански е едно от новите лица на благоевградската организация. Макар че е общински съветник, той не успя да се наложи като сериозна опозиция на кмета в местния парламент.

Според хора извън БСП той е възможно най-удобната опозиция не само на кмета Камбитов, но и на другия кандидат за местна власт – Владимир Елезов.

За никого не е тайна, че БСП е в сериозна криза и е разкъсвана от вътрешни интриги.

„Проблемът не беше кой ще бъде кандидатът на БСП, а кой ще се навие, защото никой не иска да е кандидат-кмет на една разбита организаия“, признават с огорчение редови активисти.

БСП записа най-лошия си резултат на парламентарните избори миналата година, когато успя да вкара само един депутат, при това силово спуснат.

Въпреки усилията на народния представител Кристиан Вигенин, той не успя да сплоти актива и местното БСП така и не го припозна като свой.

Битката срещу настоящия кмет Атанас Камбитов, който вече получи подкрепата на ГЕРБ за втори мандат, няма да е лека, категорични са всички в БСП.

Малцина вярват, че Богдански ще стигне и до балотаж.

Други пък възлагат на него надежди като ново лице да вдигне на крака организацията и да обедини социалистите.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене