Община Гоце Делчев с предупреждение: деца карат тротинетки без да се съобразяват с правилата за движение по пътищата

Зачестяват случаите на деца, движещи се по улиците в град Гоце Делчев с електрически тротинетки, които не се съобразяват с правилата за движение и могат да станат причина за пътно произшествие. В тази връзка община Гоце Делчев призовава родителите и органите на реда, да упражняват по-сериозен контрол относно движението на непълнолетни лица по натоварените улици в града с електрически тротинетки.

В повечето от случаите те изскачат внезапно на пътя, без да могат да преценят последствията от своите действия, или се движат по улици с интензивно движение, без да имат представа от правилата за безопасност, касаещи всички на пътното платно. Тези превозни средства могат да развиват висока скорост и в комбинация с неопитността на возещия се върху тях, липсата на реална преценка на риска и заобикалящата го ситуация, могат да доведат до неприятни инциденти.

Надяваме се, че всички пълнолетни лица оценяват опасностите, които могат да предизвикат придвижвайки се по пътното платно с подобен тип електрически тротинетки. Затова апелираме и към тях да спазват правилата за движение, да се съобразяват с всички участници в движението и да не създават рискови ситуации, които могат да доведат до тежки произшествия.

Нека всеки един от нас бъде отговорен към себе си и останалите участници в движението и не създава ситуации или опасности за живота и здравето.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене