Само на около 50 метра от портата, на брега на язовир "Доспат", народният певец хваща 4 пъстърви с обща тежест над 7 кг, като една от тях е 2,5 кила

Народният изпълнител Николай Славеев от Сърница: Обожавам риболова на Доспат!

Хващал съм 4-килограмова пъстърва, риболовът ме зарежда 15-килограмов шаран, издърпан от водоем в САЩ след участие, е найголемият екземпляр, улавян от най-добрия риболовец сред народните изпълнители Николай Славеев. За слуката сподели изпълнителят на „Драгиева чешма“ и „Руфинка болна легнала“ пред Топ Преса от плаж в Гърция, където Славея на Родопите се отдава на заслужена почивка.

„Бяхме на участие с мой колега зад океана и приятел там и използвахме възможността да отидем за риба. Бяхме в град Пенсилвания. Оборудван съм с всякакви такъми и принадлежности за шаранджийски риболов и се случи слуката. беше преди повече от 10 години и до днес това си остава най-големият екземпляр от този вид, който съм улавял“, разказа пред вестника Славеев.Неотдавна Славеев улавя 5 шарана за три дни. Всичките се оказват с хайвер и родопчанинът ги хвърля обратно във водата, за да могат да се размножат. Освен шарани Николай Славеев е почитател и на улова на пъстърви. Наскоро фолклорният изпълнител вади едри екземпляри и пред къщата си за гости в китното родопско градче Сърница. Само на около 50 метра от портата, на брега на язовир „Доспат“, народният певец хваща 4 пъстърви с обща тежест над 7 кг, като една от тях е 2,5 кила.“Най-голямата ми пъстърва улових на водоем за спортен риболов край Пловдив и тежи 4 килограма.

Хващам и бяла риба, като най-едрата издърпана досега е 5 килограма. Риболовът ме зарежда с енергия и си почивам най-добре по този начин. Оборудван съм с всякакви такъми и принадлежности за спининг, шаранджийски риболов, имам лодка, захранки и всичко останало необходимо“, споделя още Николай Славеев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене