В Благоевград: Бизнесът се среща у дома

1 800 лв. е средната работна заплата в Благоевград. Данните изнесе кметът на общината, Методи Байкушев. Това стана по време на бизнес форума, част от тридневната инциатива „Срещаме се у дома“.

Представители на различни компании и фирми имаха възможност да проведат опознавателни срещи в рамките на днешното изложение „Защо в Благоевград“.

Благоевград има потенциала да се превърне в развита икономическа зона. Началото на инициативата „Ела /си/ в Благоевград“, дава основание да се смята, че посоката е правилна. Това заяви за Радио Благоевград кметът на общината, Методи Байкушев. Той обоснова твърденията си и с някои статистически данни.

Добрата жизнена среда е основният фактор за привличане както на кадри от различни сектори на бизнеса, така и на външни инвеститори. Мнението е на председателя на благоевградския общински съвет, Радослав Тасков. Той обаче не отрече, че нестабилната политическа обстановка влияе за осъществяването и на най-добрите намерения.

Люпчо Христов е от Северна Македония, От няколко години развива своя бизнес от IT – сектора в Благоевград. И окачествява средата като предизвикателство и възможност.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене