Анонимните герои. Онези, които идват, потушават пламъците, спасяват хората, онези, които реализират метафоричните думи „да влезеш в огъня за някого”, и си тръгват. Благодарим ви!

Обществена благодарност към екипите на ДГС Гоце Делчев и ЛРС Сокол за бързото овладяване на пожара край Борово!

Обществена благодарност към екипите на ДГС град Гоце Делчев и тези на ЛРС Сокол град Гоце Делчев за бързата, адвекватната и професионалната намеса при овладяването  на пожара при село Борово и охраняването на терена след това. В социалните мрежи четем признателост и рескпект, към действията на достойните мъже, които не допуснаха разрастването на стихията и възможносостта тя да стигне до териеторията на града.

Анонимните герои. Онези, които идват, потушават пламъците, спасяват хората, онези, които реализират метафоричните думи „да влезеш в огъня за някого”, и си тръгват. Благодарим ви! Непознати никому, незнайни, идват бързо, притичват се на помощ и си тръгват и остават все така анонимни за онези, на които са помогнали. Не очакват благодарност, защото разбират, че срещат гражданите в трудни за тях моменти. Огънят е нещо страшно, всепоглъщащ е. Да се сблъскаш с тази стихия е потресаващо, паникьосващо. Огънят унищожава имущество, вещи, ценности; унищожава не само предмети, но и много от нематериалното, което е свързано с тях; унищожава спомени, време – минало, настояще и бъдеще. Да изгориш означава да приключиш, да затвориш. Но огънят в настоящия текст отвори страница, която не искам да прелиствам.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене