ВИДЕО: Димитър Саватинов, носител на приза „Най-силният мъж на Америка“ е „Спортист на годината – 2014“ на община Гоце Делчев

Без име

Това бе официално обявено днес от оторизираният местен спортен журналист Александър Мандаджиев на специално тържество, организирано от община Гоце Делчев.

Димитър Саватинов е роден през 1980 г. в руския град Мичуринск, където баща му работи там за няколко години. Когато е на две години, семейството се завръща в Гоце Делчев, родния град на бащата. На 14 годишна възраст, Димитър започва да се занимава с борба, което продължава цели 20 години след това. През 2002 г., Димитър постъпва на работа като акробат в българска циркова трупа. През 2006 г., заминава за САЩ, където също се включва като цирков акробат в тамошна трупа. През 2012-та. Саватинов започва да тренира силов трибой, като през следващите години печели множество престижни класации в тази дисциплина. Грандиозният успех на Димитър Саватинов идва в последните месеци на тази година, когато през ноември, неврокпчанинът бе обявен за „Най-силния мъж на Америка“

Решението на община Гоце Делчев да връчва ежегодно наградата „Спортист на годината“ е продиктувано от желанието да бъдат оценявани, стимулирани и премирани спортистите от община Гоце Делчев които са постигнали големи успехи през годината, донесли са много гордост и радост на своите съграждани и са издигнали авторитета и популярността на общината.

Специалният плакет и българския трибагреник със щампована върху него емблемата на общината бе връчена от кмета Владимир Москов на сестрата на големият спортист, Мария Саватинова. Тя изказа благодарността на брат си за подкрепата на общината, когато винаги е имало нужда за да може Димитър да тренира и да се явява на различни първенства от национално и международно ниво. Тя сподели, че амбицията на брат й е да стане носител на наградата „Най-силния мъж на света“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене