ВИДЕО: Осигурен достъп до читалището в Гоце Делчев за хората хора с ограничени възможности

Без име

В навечерието на коледа, хората с ограничени двигателни възможности ползващи услугите на читалище „Просвета 1865“ в Гоце Делчев, получиха истински подарък. Официално бе направен първият експлотационен пуск на асансьор, предназначен най-вече за улеснен достъп до обществената сграда за хора със затруднения. Асансьорът е красиво, външно пристроен към сградата и е изпълнен по най-съвременните европейски изисквания за подобен род съоръжения. Първият пуск на асансьора бе благословен с тържествен водосвет воден от отец Георги с благословията на н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим.

Особено щастливи са хората с уврвждания, защото вече имат възможност дори и самостоятелно да се качат на втория етаж на читалищната сградата за да ползват услугите на библиотеката и читалнята.

Асансьорът бе изграден по проект „Осигуряване на достъпна среда и възмоижности за активно ползване от хора с увреждания до сградата на народно читалище „Просвета – 1865“

Проектът е на стойност 53 000 лв и е финансирана от Агенция за хора с увреждания, като 13 000 лв. от стойнастта на проекта са съфинансирани от общинския бюджет.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене