Треньорът на „Пирин“(Гоце Делчев) Ататоли Тонов: Трите точки срещу „Свобода“(Пещера) нямат алтернатива

Наставникът на неврокопчани и неговите възпитаници ще се борят за победата с нужното уважение и без подценяване срещу „Свобода“(Пещера)

За този двубой, който стартира от 18.00 в неделя, те трябва да гонят трите точки, които да спечелят у дома и с тях да могат да зарадват своите привърженици. Преди този мач старшията даде своето изявление. Ето и текста му: „Мисля, че е нужно да сме забравили, но в крайна сметка в него се случи, което на всички ни се искаше – да започнем по този начин, направихме го и това е най-важното. Отборът на „Хебър“ ни затрудни максимално в отделни периоди от срещата, но честно казано не очаквах повече от тях. В отбора на съперника има няколко опитни играчи, които определено респектират. Естествено, че подходихме с нужния респект, но не и с някакъв страх, по-скоро с нужното внимание. Започнахме малко трудно двубоя и получихме гол. За нас беше добре, че се върнахме бързо в мача и изчакахме нашия шанс на свой ред да поведем и се надявам да извлечем нужните изводи от гостуването в Пазарджик.

Нашият финансов благодетел и обществеността на Гоце Делчев искат да влезем в „Б” група още този сезон, но ще видим как ще се развият нещата. Имаме своите аргументи и ще се стремим към реализиране на целта, но в крайна сметка Просто трябва да играем във всеки мач с нужната концентрация  Не мога да кажа кои ще бъдат другите претенденти за първото място, но знам, че ние сме единият от тях. Осигурено ни е всичко необходимо като условия, екипировка и възстановяване, за да сме единствено съсредоточени върху целта ни  и максимално качествената ни работа за постигане на това. Постигнатият резултат в Пазарджик просто имаше своя психологичеси ефект, сваляйки напрежението в отбора и даде още по-голяма увереност на колектива. На трябва да се главозамайваме и да си мислим нереални неща за нас, а да сме здраво стъпили на земята. Все пак това е едва първи кръг и не можем да правим генерални изводи, просто трябва да ни амбицира още повече за следващите. Сега предстои още много борба, в която втората серия е мачът срещу „Свобода“(Пещера). Отбор, който не познаваме, но в крайна сметка ние ще трябва да сме готови за борба. Който си позволи да подцени съперника, той жъне горчиви плодове, а ние не трябва да допускаме излишни аристократични залитания. Ние нямаме друга алтернатива освен трите точки. За нас във всеки двубой ще трябва да бъдем готови за всичко, да сме максимално съсредоточени и да зарадваме нашата публика с победа у дома“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене