ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР – САНДАНСКИ!

Днес бе поставено символично начало на строително – монтажните дейности по реконструкцията и изграждането на Младежки център в сърцето на парк „Свети Врач“ в Сандански.
Символичната „първа копка“ бе направена от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, архиерейският наместник Георги Танчев и представител на фирмата – изпълнител.
Сградата, която изцяло ще придобие нов облик и ще се превърне в любимо и притегателно място, е построена преди повече от 40 години и в момента пустее и се руши.В края на миналата година община Сандански бе одобрена за финансиране на проекта по Националния план за възстановяване и устойчивост, като стойността на строително-ремонтните дейности е 1 057 908, 70 лв. с ДДС, а срокът за тяхното изпълнение – 9 месеца. Изпълнител: „Монолит 21-Андонов и Захов“ ООД.Проектът предвижда:
– Обособяване на две многофункционални зали с прилежащи помещения;
– Кабинети и зала за дигитални компетенции;
– Цялостно вътрешно обзавеждане и оборудване;
– Изграждане на стъклена фасада и цялостна външна реконструкция, съобразена с парковата среда;
– Облагородяване на прилежащата зона.В съвременния младежки център ще бъдат открити и нови работни места за образователни медиатори, психолози, кариерен консултант и лектори.
Предвижда се центърът да обхване младежи между 15 и 29 години, като ще се работи активно и с младежи от уязвимите групи.
Реализирането на този важен и дългоочакван проект, ще допринесе за създаването на приветлива среда за младежка активност и място за личностно и професионално развитие на младежите в Сандански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене