Учениците от Трето ОУ гр. Гоце Делчев посетиха Парламента

Учениците от V – VII клас от Трето основно училище „Братя Миладинови”, гр. Гоце Делчев, с ръководители г-жа Ваня Тупарова и г-жа Райме Караилиева посетиха Народното събрание на 1-ви ноември – Ден на народните будители по покана на народния представител от родния им град Димитър Гамишев.

Те бяха възхитени от топлото посрещане на г-н Гамишев, който ги разходи из сградата на Парламента.

Той сподели: „Радвам се, че за Деня на будителите, на гости в Народното събрание ми бяха учениците от Трето ОУ „Братя Миладинови”, гр. Гоце Делчев, на което и аз съм възпитаник. С удоволствие им разказах за работата в Парламента, и с интерес изслушах и отговорих на многобройните въпроси, зададени ми от децата. Надявам се да запазят добър спомен от посещението си и дано израстнат като едни наистина будни и съвестни граждани на България.”

Учениците и родителите разгледаха Парламента и присъстваха на сесия на Народното събрание, където бяха поздравени от Председателят на народното събрание по повод Деня на народните будители. След което учениците задаваха въпроси на депутати от Гоце делчев, Петрич, Сандански и Разлог в Заседателна зала.

През първия ден от екскурзията, учениците посетиха и Природо-научния музей, храм-паметника „Александър Невски”, Руската църква „Свети Николай”, НДК, зоопарка и ледената пързалка в МОЛ „Парадайз”, в който децата се забавляваха от сърце. На следващия ден посетиха народен театър „Иван Вазов”, Националната  художествена галерия  и Историческия музей.

В следобедните часове те се отправиха към Панчаревското езеро, след което потеглиха към Самоков. В „града на желязото” те посетиха Историческия музей, а малко по-късно и Резиденция „Царска Бистрица” близо до курорта Боровец.

На третия ден посетиха Рилския манастир, Вароша в град Благоевград, както и Художествената галерия и Американския университет.

Учениците, родителите и ръководителите се завърнаха в град Гоце Делчев заредени с положителна енергия, доволни от проведената екскурзия.

„Многобройните впечатления и новите знания за историята и забележителностите на България, които получихме, ни карат да се чувстваме още повече българи” – казаха в края на пътешествието си малките екскурзианти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене